Celjani so poleg Domžal glavna uspešnica slovenskega nogometnega prvenstva. Foto: BoBo
Celjani so poleg Domžal glavna uspešnica slovenskega nogometnega prvenstva. Foto: BoBo
Sodnik Vinčić razjezil Ačimovića

magljivosti nogometašev Celja dobil evropske razsežnosti in jih postavlja ob bok Bayernu, Chelseaju in Paris SG-ju.

Celjani so neporaženi že na 18 tekmah v vseh tekmovanjih! To je v tej sezoni najdaljši tovrstni niz med vsemi klubi v Evropi. Sledijo PSG in Chelsea (16) ter Bayern (15), ki je od omenjene trojice edini doživel poraz - 13. avgusta v nemškem superpokalu proti Borussii iz Dortmunda.

Varovanci Simona Rožmana so dobili pet tekem zapored, od tega tri v prvenstvu, v katerem sta v Ljudskem vrtu in Stožicah padla tudi Maribor oziroma Olimpija. S tem so se prebili na drugo mesto. Na račun šestih remijev za Domžalami zaostajajo za osem točk. Zanimivo pa je, da to ni najdaljši niz neporaženosti Celja v klubski zgodovini. V sezoni 2002/03 niso izgubili na 20 tekmah zapored.

"Trdo delo igralcev na treningih – tako ekipnih kot tudi individualnih – se iz dneva v dan bolj obrestuje. Veseli me, da vse delovne zadolžitve opravljajo z veseljem, odrekanje za lastno in tudi naše kolektivno dobro pa jim je postalo že nekaj vsakdanjega. Menim, da imajo fantje še veliko pokazati, to pa jim lahko uspe ob predpogoju, da bodo še naprej maksimalno osredotočeni na iskanje načinov o njihovem vsakodnevnem napredku," je za klubsko spletno stran povedal Rožman, ki je Celjane prevzel konec aprila.

Najmlajši trener v slovenski prvi ligi je sestavil mlado ekipo, ki pleni z igro, hkrati pa dosega vse boljše rezultate. Več o dogajanju v celjskem taboru v jutrišnjem intervjuju.

Sodnik Vinčić razjezil Ačimovića