Za Raheema Sterlinga je Manchester City Liverpoolu odštel 66 milijonov evrov. Foto: Reuters
Za Raheema Sterlinga je Manchester City Liverpoolu odštel 66 milijonov evrov. Foto: Reuters

Letošnja poletna poraba v Premier ligi je za štiri odstotke višja od lanske. Prednjačil je ponovno Manchester City, ki je za Kevina De Bruyneja odštel 75 milijonov evrov, za Raheema Sterlinga pa 66 milijonov evrov.

Zadnji dan je denarnico najbolj odprl Manchester Uniteda, ki je Monacu za 19-letnega napadalca Anthonyja Martiala Monacu plačal 50 milijonov evrov, z dodatki in odvisno od predstav pa bi lahko odškodnina narasla celo do 80 milijonov evrov.

Med petimi najmočnejšimi evropskimi ligami je Premier liga še vedno krepko pred vsemi. Na drugem mestu po porabi je presenetljivo italijanska Serie A, katere klubi so za igralce plačali 550 milijonov evrov, več kot polovico manj kot Angleži. Inter je pripeljal kar 15 novih igralcev, med najbolj dejavnimi pa je bil tudi Milan. Za prestop Kolumbijca Carlosa Bacce iz Seville je odštel 28,5 milijona evrov.

Tik za Italijani je španska La Liga s 543 milijoni evrov porabe. In to kljub relativno mirnemu trgovanju Reala in Barcelone, ki je imela kazen, a kljub temu pripeljala dva nova nogometaša. Real se je poleti okrepil le z Danilom in Mateom Kovačićem.

Četrta je nemška Bundesliga, ki s 393 milijoni evrov caplja za Angleži, Italijani in Španci. Na petem mestu so Francozi s porabo 300 milijonov evrov.

Skupaj so se v teh petih ligah obrnile skoraj tri milijarde evrov.