Po prihodu Neymarja v Barceloni očitno ni več prostora za Davida Villo. Foto: EPA
Po prihodu Neymarja v Barceloni očitno ni več prostora za Davida Villo. Foto: EPA
Eric Abidal
Eric Abidal z dresom Monaca. Poleg Monaca in Barcelone je Abidal igral še za Lille in Lyon. Foto: EPA

31-letni Villa, z 51 goli najboljši strelec španske reprezentance, bo v Madrid prestopil za 5,1 milijona evrov odškodnine. Villa je podpisal triletno pogodbo, Barcelona pa bo še vedno ohranila 50-odstotkov pravic pri vsakem njegovem naslednjem prestopu.

Villa je v Barcelono prišel leta 2010 iz Valencie in v treh sezonah na 77 tekmah zabil 33 golov. Pri Atleticu bo nadomestil Kolumbijca Radamela Falcaa, ki je odšel v Monaco.

Abidal se bo vrnil domov
Abidalu, 33-letnemu branilcu, pa je pogodba z Barcelono potekla, tako da se je vrnil v matični klub, kjer je leta 2000 začel profesionalno kariero. Abidal je imel v zadnjih sezonah zdravstvene težave, med drugim je lani prestal tudi presaditev jeter.

Monaco, ki je v lasti ruskega milijarderja Dimitrija Ribolovljeva, si je znova priigral uvrstitev v prvo francosko ligo. Klub iz kneževine je bil sicer zelo dejaven na trgu. Njihov največji ulov je že omenjeni Kolumbijec Falcao.

Gomez zapušča Bayern
Delovno okolje pričakovano menja tudi dozdajšnji napadalec Bayerna Mario Gomez. 27-letni Nemec se seli k Fiorentini. Napadalec je bil v zadnji sezoni, v kateri so Münchenčani osvojili zgodovinski trojček, večinoma rezerva Hrvatu Mariu Mandžukiću. "Mario odhaja na lastno željo," je pojasnil direktor Bayerna Karl-Heinz Rummenigge.

Kone iz Wigana v Everton
Še na Otok. Everton se je okrepil z napadalcem iz Slonokoščene obale Aruno Konejem, ki je do zdaj nastopal za Wigan. Kone, ki je podpisal triletno pogodbo, bo tako v klubu iz Liverpoola znova združil moči s trenerjem Robertom Martinezom.