Daniel Agger je za Liverpool odigral 171 tekem in zabil osem golov. Foto: EPA
Daniel Agger je za Liverpool odigral 171 tekem in zabil osem golov. Foto: EPA

Za kapetana Danske so se ogreli pri zdajšnjih angleških prvakih Manchester Cityju. Ponudba bogatih "meščanov" naj bi za 27-letnega centralnega branilca znašala okoli 18 milijonov funtov. V posel bi bil lahko vključena tudi posoja Adama Johnsona.
Menedžer Redsov Brendan Rodgers je pred kratkim dejal, da je prodaja mogoča, vendar s pravo ceno. V primeru prestopa si Liverpool želi iztržiti precej denarja. V uteho jim je to, da je branilec Milana Thiago Silva letos v PSG prestopil kar za 40 milijonov funtov, City pa je pred tremi leti za Joleona Lescotta mestnemu tekmecu Liverpoola Evertonu plačal prav tako visokih 22 milijonov funtov.
Želi ostati v Liverpoolu
"Raje bi ostal. Ne morem si predstavljati, da bi v Angliji zaigral za kateri koli drugi klub, vendar nikoli ne veš, če klub misli, da je najbolje, da te proda," je o morebitni selitvi iz Anfielda povedal Agger in dodal: "Nisem še bil v nobenih stikih s Cityjem. Raje bi ostal, vendar v tem trenutku ne odločam jaz. Liverpool lahko spelje posel, čeprav imam še dveletno pogodbo. Včasih se tudi odločitve, ki niso tvoje, izkažejo za pozitivne. Ne želim biti nekje, kjer nisem zaželen, vendar pa bi rad ostal. To je glavna prioriteta."

Agger v Liverpoolu igra od leta 2006 in je v zadnjih sezonah med glavnimi nosilci igre 18-kratnih angleških prvakov. V Anglijo je prišel iz Brondbyja. Poleti naj bi se po poročanju tujih medijev za Danca zanimala tudi Barcelona, a konkretnejših potez katalonskega velikana ni bilo.