David Alaba bo moral počivati do konca septembra. Foto: EPA
David Alaba bo moral počivati do konca septembra. Foto: EPA

20-letni avstrijski nogometaš je opravil pregled pri klubskem zdravniku Hansu-Wilhelmu Müller-Wohlfahrtu, ki je odločil, da bo v torek odšel na operacijo. Počival bo od šest do osem tednov. Precej bolje jo je odnesel Rafinha. Brazilski nogometaš, ki bi na desni strani obrambe lahko zamenjal Alabo, se je proti Napoliju prav tako poškodoval, a bo kmalu lahko zaigral.

Z dopusta sta se vrnila kapetan Philipp Lahm in Bastian Schweinsteiger, ki nista odpotovala na turnejo na Kitajsko, ampak se bosta v Münchnu pripravljala na začetek nove sezone v Bundesligi. Bayern bo 25. avgusta gostoval pri Greuther Fürthu, oba nosilca igra pa naj bi natopila že na pokalni tekmi v Regensburgu pet dni prej. Zagotovo pa ne bosta zaigrala na tekmi nemškega superpokala, ko 12. avgusta na Allianz Areno prihaja nemški prvak Borussia iz Dortmunda.

Trener Jupp Heynckes je večkrat poudaril, da je navdušen nad Larsom Benderjem. Nemški reprezentant, ki uspešno igra za Bayer iz Leverkunsna je najvišje na listi želja Bavarcev, to je v Pekingu poudaril tudi predsednik upravnega odbora Karl-Heinz Rummenigge. Še posebej je postal Bender zanimiv za Bayern, potem ko je postalo jasno, da Javi Martinez ne bo prišel v München, saj Athletic iz Bilbaa zahteva kar 40 milijonov evrov odškodnine.