Sam Allardyce bo postal novi menedžer Evertona. Foto: EPA
Sam Allardyce bo postal novi menedžer Evertona. Foto: EPA

Liverpoolčani so si od letošnje sezone veliko obetali, resničnost pa je popolnoma drugačna. Rekordni prestopi v poletnem prestopnem roku niso obrodili sadov, zaradi neprepričljivih predstav in porazov se je moral od menedžerskega stolčka posloviti Ronald Koeman, ekipa z Goodison Parka trenutno na prvenstveni lestvici zaseda šele 17. mesto, dve točki nad območjem izpada v Championship.

63-letni Allardyce, ki je po zelo kratki avanturi na klopi angleške izbrane vrste v lanski sezoni vodil Crystal Palace, je v torek prekinil dopustovanje v Dubaju in odpotoval v Liverpool. Everton bo zanj sedmi premierligaški klub, ki ga bo vodil. Pred tem je vodil Crystal Palace, Sunderland, West Ham United, Blackburn, Newcastle United in Bolton.

Pardrew odslej pri West Bromu
Medtem pa je prišlo tudi do menjave tudi pri West Bromwich Albionu. 56-letni Alan Pardew, ki je v preteklosti vodil West Ham, Newcastle United, Southampton, Charlton, Reading in Crystal Palace, je na menedžerskem stolčku kluba iz predmestja Birminghama zamenjal Tonyja Pulisa. Z novim klubom je podpisal pogodbo za obdobje dveh let in pol.