Nogometaši Maribora postajajo zvezda stalnica na evropskih tekmovanjih. Foto: EPA
Nogometaši Maribora postajajo zvezda stalnica na evropskih tekmovanjih. Foto: EPA
Agim Ibraimi veliki junak v Larnaki
Ibraimi hitro odgovoril Ben Basatu
Ibraimi popeljal Maribor v vodstvo

Serijski slovenski prvaki so v torek zvečer po remiju na Cipru (2:2) izločili Maccabi iz Tel Aviva. Nasprotnik v zadnjem krogu kvalifikacij za Ligo prvakov bodo dobili na petkovem žrebu.

Šimundža: Gre za dozorevanje ekipe
Ante Šimundža je pred plesom kroglic odločen: "Želimo si še korak naprej. Če bi se zadovoljili z Evropsko ligo, bi pokazali neambicioznost. Ne moremo biti zadovoljni z Evropsko ligo. To že imamo, a želimo naprej v Ligo prvakov. Če se štirikrat zapored uvrstiš v Evropsko ligo, je jasno, da si želiš več. Vsako leto je bilo v Evropi več točk, lani smo se uvrstili v drugi del. Gre za dozorevanje ekipe, ki ve, kako pristopiti k zahtevnejšim tekmam. Če nas bo sreča malo poljubila, bomo naredili vse za napredovanje."

Dokazali, da imajo kakovost
Prvi mož stroke je bil v torek navdušen predvsem nad ekipo, ki ima po njegovem mnenju dovolj izkušenj in znanja za preboj v evropsko elito: "Veseli me, da ekipa sledi idejam in sprejema naloge. Dokazali smo, da imamo kakovost in se lahko kosamo z izredno ekipo Maccabija. Njim želim uvrstitev v Evropsko ligo."

Ključen je bil drugi gol Ibraimija
"Naša disciplina je bila evidentna večino tekme, a če si samo za trenutek sproščen, si hitro kaznovan. A tudi po drugem golu smo se hitro zbrali in pripeljali tekmo do konca. Ključen je bil prav drugi gol, s katerim smo Maccabiju dokazali, da če se bo le malo odprl in sprostil v obrambi, bo hitro kaznovan," je še dodal.

Ibraimi: Stavili smo na protinapade
Oba zadetka za vijolične je dosegel Agim Ibraimi: "Garali smo do konca, dali svoj maksimum in zasluženo napredovali. Izraelci so imeli pobudo, a že priložnost Tavaresa je pokazala, da smo prišli po napredovanje. Mi smo vedeli, da moramo izkoristiti protinapade in polprotinapade." Ibraimi je poudaril še vrednost celotne ekipe: "En igralec tekmo odloči, a igra cela ekipe. Vratar je odlično branil, obramba je garala, zapirali smo prostor, da ne pridejo do priložnosti. Na koncu je bilo to dovolj za našo zmago."

Tavares je zahvalil navijačem
Želje po Ligi prvakov je izrazil tudi Marcos Tavares: "Maccabi Tel Aviv je velika ekipa in hvala Bogu gremo naprej. A ni še konec. Želimo v Ligo prvakov. Zdaj se moramo spočiti in počakati na petkov žreb. Imamo dobre možnosti za Ligo prvakov. Hvala tudi vsem navijačem, ki so prišli sem na Ciper. Četrtič smo v Evropski ligi, zdaj si želimo še več. Imamo dobro ekipo, ne le prvih 11 igralcev, ampak tudi klop."

Oscar Garcia: Dvakrat smo igrali v gosteh
Trener Maccabija Oscar Garcia je bil po tekmi kratek: "Želeli smo v Ligo prvakov, zdaj nas čakajo kvalifikacije za Evropsko ligo. Danes so igralci dali vse od sebe, a ni bilo lahko. Zaradi razmer smo morali večkrat prekiniti treninge, povratno tekmo smo igrali na Cipru. Žal tudi nismo imeli polnega stadiona, ki bi nas podpiral, in smo dvakrat igrali v gosteh. Res ni bilo lahko."

Agim Ibraimi veliki junak v Larnaki
Ibraimi hitro odgovoril Ben Basatu
Ibraimi popeljal Maribor v vodstvo