Carlo Ancelotti je iz rok predsednika kluba Florentina Pereza prejel dres Reala s svojim priimkom. Foto: EPA
Carlo Ancelotti je iz rok predsednika kluba Florentina Pereza prejel dres Reala s svojim priimkom. Foto: EPA
Carlo Ancelotti
54-letni Italijan je na vprašanja novinarjev odgovarjal v španščini, francoščini in italijanščini. Foto: EPA

54-letni Italijan, ki je na klopi Reala zamenjal Joseja Mourinha, obljublja spektakularen nogomet in polnjenje vitrine s pokali. Glavni cilj Ancelottija bo desetič popeljati "galaktike" do evropskega naslova in izriniti Barcelono z vrha španskega nogometa.
Uresničitev sanj
Ancelotti, ki je na vprašanja množice novinarjev odgovarjal v španščini, francoščini in italijanščini, je potrdil, da bo eden izmed njegovih pomočnikov na klopi Zinedine Zidane. Pomagal mu bo tudi Anglež Paul Clement, s katerim je sodeloval že pri Chelseaju in PSG-ju. "Rad imam nogomet, zato je delo pri Realu uresničitev mojih sanj," je še povedal strokovnjak iz Reggiola, ki je bil z Milanom po dvakrat evropski prvak kot igralec (1989, 1990) in trener (2003, 2007).

Umirjeni Ancelotti je pravo nasprotje Mourinha, zato se ga je v španskih medijih že oprijel vzdevek "pomirjevalec". "Imam drugačen značaj kot on, a ga nadvse spoštujem. Mislim, da naju je nemogoče primerjati. Osredotočen sem na svoje delo, predsednik pa bo odločil, ali je bilo uspešno ali ne."

V petek prihaja Isco?
Florentino Perez
je že večkrat poudaril, da je zmaga v Ligi prvakov za Real prioriteta. "Moj cilj in odgovornost sta, da poskusim to osvojiti. To je zame velika motivacija. Mislim pa, da pritisk tu ni večji kot v drugih klubih. Pritisk je del trenerjeve službe. Težavno se je s tem spopadati, a je normalno," je še dodal Ancelotti in napovedal, da Real v novi sezoni lahko zamenja Barcelono v vlogi vodilne sile španskega nogometa. "Pričakujem nekaj fantastičnih tekem in mislim, da Real v nobenem pogledu ni slabši. Prepričan sem, da nam bo uspelo."

O novih igralcih ni mogel povedati še ničesar, saj se o morebitnih okrepitvah s sodelavci še ni pogovarjal. Španski mediji sicer že za petek v Madridu napovedujejo predstavitev mladega zvezdnika Isca, ki je trenutno še član Malage.