Jose Mourinho je do naslova evropskega prvaka popeljal Porto in Inter, pri Realu pa mu to v treh sezonah ni uspelo. Foto: EPA
Jose Mourinho je do naslova evropskega prvaka popeljal Porto in Inter, pri Realu pa mu to v treh sezonah ni uspelo. Foto: EPA

Zamenjal naj bi ga Carlo Ancelotti, ki je v letošnji sezoni Paris St. Germain popeljal do naslova francoskega prvaka, vendar predsednik Perez na novinarski konferenci ni želel potrditi naslednika Mourinha.

"Pogovorila sva se in dogovorila. Mourinho zapušča klub, obe strani sta se strinjali, da je najbolje, da se razideta. Nikakor ga nismo odpustili. Hvaležni smo mu za vse, kar je za naš klub storil. V prihodnosti mu želimo vse najboljše," je dejal Perez.

Manjkala je pika na i - zmaga v Ligi prvakov
Mourinho je v Real prišel leta 2010, a ni izpolnil apetitov navijačev, saj je osvojil le tri lovorike, enkrat je bil državni prvak, enkrat pokalni zmagovalec in enkrat zmagovalec španskega superpokala.

Real Madrid je sezono začel z osvojitvijo španskega superpokala, nato pa ni šlo po načrtih. V španskem prvenstvu je Barcelona zanesljivo osvojila naslov, v španskem kraljevem pokalu je bil v petek močnejši Atletico Madrid (1:2 po podaljšku), v Ligi prvakov pa je bila v polfinalu usodna Borussia Dortmund (1:4 in 2:0).

Mourinho je že večkrat poudaril, da ga še vedno mika Anglija, zato ga številni spet vidijo na klopi Chelseaja.