Demba Ba je odločil četrtfinale FA-pokala proti Manchester Unitedu. Foto: EPA
Demba Ba je odločil četrtfinale FA-pokala proti Manchester Unitedu. Foto: EPA
Javier Hernandez
Pri Unitedu je bil najnevarnejši Javier Hernandez. Foto: EPA
Eden Hazard
Eden Hazard je bil med najbolj razigranimi na igrišču. Foto: EPA

Senegalec se je odlično odzval na začetku drugega polčasa, ko je z mojstrskim volejem dosegel edini zadetek na tekmi. "Podoben gol sem proti Manchester Unitedu dosegel še kot član Newcastla. Ko sem tokrat zabil, sem se spomnil na tisti zadetek. Ta zmaga je za nas izjemno pomembna. Vlila nam je ogromno samozavesti," je po tekmi povedal junak modrih. Chelsea se bo v polfinalu pomeril z Manchester Cityjem, v drugem polfinalu pa se bosta udarila Wigan in Millwall, ki sicer nastopa v drugem kakovostnem razredu.

Na Old Traffordu je bilo 10. marca 2:2. V zasedbi Manchestra ni bilo Wayna Rooneyja, ker naj bi imel manjšo poškodbo. Rdečim vragom ostaja le še boj za naslov državnega prvaka, kjer pa jim kaže odlično in so na dobri poti, da še 20. postanejo najboljši v Angliji. Chelsea poleg FA-pokala ostaja v boju za lovoriko v Evropski ligi. V obeh zasedbah je bilo kar nekaj sprememb glede na zadnjo tekmo v Premier ligi, saj sta obračuna odigrala pred manj kot 48 urami.

Chelsea boljši v prvem delu
V prvem polčasu so ritem igre narekovali domači nogometaši. Najlepši priložnosti za Chelsea sta imela Ba, ko se je z obrambo izkazal David De Gea, in Eden Hazard, ki je meril prek vrat. Manchester je bil nekajkrat nevaren v protinapadu. S streli od daleč sta zapretila Nani, ki je zgrešil, in Javier Hernandez. Ob strelu mehiškega napadalca se je s sijajno obrambo izkazal Petr Čech.

Že v prvem polčasu je Chelsea ostal brez Ashleyja Cola, ki je moral igrišče zapustiti zaradi težav z zadnjo ložo. Namesto njega je Rafa Benitez na zelenico v 22. minuti poslal Ryana Bertranda.

Sijajna reakcija Baja po podaji Mate
V 49. minuti so Londončani povedli. Juan Mata je poslal žogo prek gostujoče obrambe v kazenski prostor, kjer se je odlično znašel Ba in z mojstrsko reakcijo z volejem premagal De Geo. 11 minut pozneje se je znova izkazal Čech. Danny Welbeck je podal v kazenski prostor, pred češkim vratarjem pa se je sam znašel Hernandez, ki je streljal z glavo, Čech pa je izjemno ubranil poskus Chicharita. Srečanje bi skoraj dokončno lahko odločil Hazard v 68. minuti, ko je v protinapadu po napaki Michaela Carricka sam stekel proti De Gei, a je odlični Belgijec za las meril mimo vrat.

V drugem delu je Alex Ferguson na igrišče poslal Robina van Persieja, Ryana Giggsa in Ashleyja Younga, ki pa jim ni uspelo preobrniti izida. Dve veliki priložnosti je imel nizozemski napadalec, a je enkrat nespretno zgrešil, ob poskusu z glavo pa je žoga zletela prek vrat.

ČETRTFINALE, ponovljena tekma
CHELSEA - MANCHESTER UNITED 1:0 (0:0)
Ba 49.

Chelsea: Čech, Azpilicueta, Ivanović, David Luiz, Cole (22./Bertrand), Mikel, Ramires, Hazard, Mata, Oscar (91./Moses), Ba (93./Torres).

Man. United: De Gea, Jones, Smalling, Ferdinand, Evra, Valencia, Carrick, Cleverley (61./van Persie), Nani (66./Giggs), Hernandez, Welbeck (80./Young).

Sodnik: Phil Dowd

Polfinale, sobota, 13. aprila, ob 18.15:
MILLWALL - WIGAN

Nedelja, 14. aprila, ob 17.00:
CHELSEA - MAN. CITY