Eden Hazard je z 11-metrovke popeljal Chelsea v vodstvo. Foto: EPA
Eden Hazard je z 11-metrovke popeljal Chelsea v vodstvo. Foto: EPA
Raheem Sterling
Raheem Sterling se s soigralci veseli izenačenja na 1:1. Očitno mu je krajši dopust na Jamajki, ki so mu ga v klubu dovolili na začetku januarja, dobro del. Foto: Reuters

Chelsea je v 18. minuti povedel z 0:1, ko je Emre Can v kazenskem prostoru podrl Edena Hazarda. Belgijec je kar sam izvedel strel z bele točke in z desnico poslal Simona Mignoleta v napačno smer.
V 59. minuti je izenačil Raheem Sterling, ki se je po podaji Jordana Hendersona izognil Nemanji Matiću, izvrstno prodrl v kazenski prostor in z levico poslal žogo po tleh mimo Thibauta Courtoisa. Branilcu Garyju Cahillu ga ni uspelo ustaviti.
Courtois blestel v vratih Chelseaja

Belgijski vratar se je v drugem polčasu izkazal z nekaj lepimi obrambami po strelih Philippa Coutinha, Hendersona, Sterlinga in Adama Lallane ter preprečil, da bi moral Jose Mourinho prvič na četrti medsebojni tekmi priznati premoč kolegu na klopi redsov Brendanu Rodgersu.
Razmerje v strelih 20:2
Kmalu po izenačenju je Steven Gerrard s strelom s sredine kazenskega prostora zadel tudi vratnico. Liverpoolov kapetan, ki po sezoni zapušča Anfield, je imel prvo priložnost na tekmi po četrt ure igre, ko je njegov poskus z več kot 20 metrov Courtois preusmeril čez prečko. Razmerje v strelih je bilo kar 20:2 za Liverpool, v strelih v okvir vrat 6:1, v kotih pa 7:0.
V sredo bo še dvoboj Tottenham - Sheffield United. Povratni srečanji bosta prihodnji teden, finale pa 1. marca na Wembleyju.

Angleški ligaški pokal, polfinale, prvi tekmi
LIVERPOOL - CHELSEA 1:1 (0:1)
Sterling 59.; Hazard 18./11-m

Liverpool:
Mignolet, Can, Škrtel, Sakho, Henderson, Gerrard (70./Lallana), Lucas, Moreno, Marković, Coutinho, Sterling,

Chelsea: Courtois, Ivanović, Cahill, Terry, Filipe Luis, Matić, Mikel, Willian (89./Azpilicueta), Fabregas, Hazard, Diego Costa.

Sodnik: Martin Atkinson

Povratna tekma bo 27. januarja.


TOTTENHAM - SHEFFIELD UTD. 1:0 (0:0)
Townsend 74./11-m

Povratna tekma bo 28. januarja.