Isco je v 96. minuti takole poslal žogo med nogama rezervnega vratarja Toma Heatona. Foto: Reuters
Isco je v 96. minuti takole poslal žogo med nogama rezervnega vratarja Toma Heatona. Foto: Reuters
Anglija
Začetna postava Anglije proti Španiji. Foto: Reuters
Gianluigi Buffon
Gianluigi Buffon je s 167. nastopom za reprezentanco izenačil evropski rekord španskega kolega Ikerja Casillasa in latvijskega vezista Vitalijsa Astafjevsa. Foto: Reuters

Gostitelji so do 89. minute vodili z 2:0, a so nato Španci, ki so ob koncu močno pritisnili, z zadetkoma rezervistov Iaga Aspasa in Isca izvlekli remi. Prvi je po prodoru v kazenski prostor zatresel mrežo v zgornjem kotu. Isco je končni izid postavil v 96. minuti, ko je žogo poslal med nogama rezervnega vratarja Toma Heatona, ki je branil v drugem polčasu.
Angleže je v vodstvo že v 9. minuti popeljal Adam Lallana z 11-metrovke, potem ko je v kazenskem prostoru vratar Pepe Reina s prekrškom ustavil Jamieja Vardyja. Napadalec Leicestra je v 48. minuti po predložku Jordana Hendersona z glavo povišal na 2:0. Lallana je moral sicer že sredi prvega polčasa zaradi poškodbe predčasno z zelenice. Kljub temu je še nekaj minut pred koncem kazalo, da bodo gostitelji prišli do prestižne zmage, saj so nadzorovali potek tekme, toda v končnici so se stvari zasukale v drugo smer.
Začasni angleški selektor Gareth Southgate zdaj čaka, ali ga bo angleška nogometna zveza potrdila za stalnega selektorja. Na štirih tekmah, na katerih je vodil tri leve, so njegovi varovanci po dvakrat zmagali in remizirali.

Vratnica preprečila zmago Italije nad Nemčijo
V Milanu je bil še en medsebojni dvoboj reprezentanc, ki sta že bili svetovni prvak. Na San Siro je v goste k Italiji prišla Nemčija (brez kar nekaj ključnih igralcev, med drugim Tonija Kroosa, Manuela Neuerja, Mesuta Özila in Jeroma Boatenga), a 48.700 gledalcev v ponovitvi četrtfinala letošnjega evropskega prvenstva ni videlo zadetkov.
Priložnosti so se sicer zvrstile na obeh straneh, čeprav so imeli azzurri nekoliko več od igre. Najbližje golu je bil osem minut pred koncem Andrea Belotti, ki je z nizkim strelom zadel vratnico. Priložnosti so imeli še Eder, Leon Goretzka, Ciro Immobile in Federico Bernardeschi. Kevin Volland je po uri igre zatresel mrežo, a je bil gol razveljavljen zaradi nedovoljenega položaja.
Prijateljske tekme:
ITALIJA - NEMČIJA 0:0
Italija: Buffon (46./Donnarumma), Rugani, Bonucci, Romagnoli (46./Astori), Zappacosta, de Rossi, Parolo, Darmian, Eder (68./Bernardeschi), Belotti (88./Sansone), Immobile (89./Zaza).

Nemčija: Leno, Höwedes, Mustafi, Hummels (46./Tah), Kimmich, Rudy, Weigl (70./Götze), Gerhardt, Gündogan, Goretzka (60./Gnabry), Müller (60./Volland).

Sodnik: Artur Soares Dias (Portugalska)


ANGLIJA - ŠPANIJA 2:2 (1:0)
Lallana 9./11-m, Vardy 48.; Aspas 89., Isco 96.

Anglija:
Hart (46./Heaton), Clyne, Cahill (46./Jagielka), Stones, Rose (79./Cresswell), Henderson, Dier, Sterling (65./Townsend), Lallana (27./Walcott), Lingard, Vardy (67./Rashford).

Španija: Reina, Azpilicueta, Inigo Martinez, Nacho, Carvajal, Busquets (78./Nolito), Thiago Alcantara, Machin Perez (46./Koke), Mata (46./Aspas), Silva (64./Isco), Aduriz (64./Morata).

Sodnik: Ovidiu Alin Hategan (Romunija)


RUSIJA - ROMUNIJA 1:0 (0:0)
Ozdojev 90.

MALTA - ISLANDIJA 0:2 (0:0)
Traustason 47., Ingason 75.

MADŽARSKA - ŠVEDSKA 0:2 (0:1)
Larsson 30., Thelin 67.
UKRAJINA - SRBIJA 2:0 (1:0)
Šahov 38., Jarmolenko 87.

ČEŠKA - DANSKA 1:1 (1:1)
Barak 8.; Jörgensen 38.
AVSTRIJA - SLOVAŠKA 0:0

SEVERNA IRSKA - HRVAŠKA 0:3 (0:2)
Mandžukić 9., Ćop 35., Kramarić 68.
FRANCIJA - SLONOKOŠČENA OBALA 0:0