Fara Williams je Angliji prinesla veliko zmago nad Nemčijo in končno tretje mesto na svetovnem prvenstvu. Foto: Reuters
Fara Williams je Angliji prinesla veliko zmago nad Nemčijo in končno tretje mesto na svetovnem prvenstvu. Foto: Reuters
Angleške nogometašice tretje na svetu

Za prvo zmago Angležinj v 21. dvoboju z evropskimi prvakinjami Nemkami je odločilni gol v 108. minuti z bele točke zadela Fara Williams.

Vesele, da so se pobrale po polfinalnem porazu
"Zdaj se počutim veliko bolje. Vesela sem, da smo se pobrale po polfinalnem porazu in dosegle neverjeten izid. Premagale smo Nemčijo, ki je svetovna velesila v našem športu, tega dogodka se bomo vse vedno spominjale," se je po tekmi veselila obrambna igralka Anglije Laura Bassett, ki je s pravim evrogolom ob izteku igralnega časa in z roba kazenskega prostora nesrečno "poskrbela", da je z njenim avtogolom Japonska v polfinalu premagala Anglijo z 2:1.

Neid: Če ne zadeneš, ne moreš zmagati
"Razplet finala ni presenetljiv. Anglija je celoten turnir odigrala izvrstno in pričakovali smo tako težko tekmo. Zelo smo si želeli zmage, vendar smo naleteli na ekipo, ki je igrala zelo modro in zrelo. Enajstmetrovka je bila pravilno dosojena, v tistem trenutku smo bili zelo naivni, vratarka pa ni imela nobene možnosti, da bi zadetek preprečila. Dejstvo je, če ne daš zadetka, ne moreš zmagati, četudi imaš nekaj več priložnosti," je presodile nemška selektorka Silvia Neid, ki je zadnjič vodila ekipo na SP-ju.

V noči na ponedeljek bo ob enih po slovenskem času še tekma za prvo mesto, v kateri se bodo pomerile branilke naslova iz Japonske in olimpijske prvakinje iz ZDA.

Žensko svetovno prvenstvo

Tekma za 3. mesto:
NEMČIJA - ANGLIJA * 0:1 (0:0)
Williams 108./11-m
* - po podaljšku


Finale:
JAPONSKA - ZDA

Angleške nogometašice tretje na svetu