Aleš Mertelj je sodeloval pri vseh uspehih Maribora v zadnjih letih. Foto: BoBo
Aleš Mertelj je sodeloval pri vseh uspehih Maribora v zadnjih letih. Foto: BoBo

Mertelj je vstopil že v peto sezono igranja za vijoličaste: "Zahvaljujem se športnemu direktorju in vsem v klubu za zaupanje. Uspehi iz prejšnje sezone, pa tudi tisti leta prej, niso naključje, ampak plod trdega dela. Želim si, da bi uspešno zgodbo tudi nadaljevali. Da smo vedno boljši, saj je prostora za napredek še vedno dovolj. Skupaj s soigralci se bomo potrudili, da bi izpolnili vse zastavljene naloge. Ko sem dobil ponudbo za podaljšanje pogodbe, nisem imel dileme. Ker smo naredili toliko dobrega, čas hitreje mineva. Z vsemi v klubu sem v dobrih odnosih, navijači so nam vseskozi v veliko podporo. Občutki nogometaša v Mariboru so prijetni in sem se brez pomislekov odločil za podaljšanje pogodbe," je pojasnil 26-letni Kranjčan.

Brazilski osrednji branilec z italijanskim potnim listom se v tretji sezoni prav tako že počuti domače v mestu ob Dravi: "Ko sem prišel v Maribor, sem takoj spoznal, za kako resen projekt gre. Želel sem prispevati delež k novim uspehom, ob tem pa sem napovedal, da bi se rad naučil tudi slovenskega jezika. Hitro napredujem, razumem že vse, le govorim še ne brezhibno. Zelo sem vesel, da sem podpisal še eno pogodbo, saj je Maribor vmes postal moj drugi dom. Nadaljujem zgodbo z velikim veseljem, posebna čustva se sproščajo prav na vsaki tekmi, ko oblečem vijoličasto majico. Ko pridem na igrišče, sem srečen, in tako se počutim tudi v mestu. Hvala vodstvu kluba za zaupanje, oddolžil se bom na igrišču.”

Maribor bo na uvodni tekmi Prve lige v petek zvečer v Ljudskem vrtu gostil Zavrč. Prihodnji torek državni prvaki začenjajo kvalifikacije v Ligi prvakov proti Birkirkari z Malte.