Pierre-Emerick Aubameyang je član Borussie iz Dortmunda od leta 2013. Foto: Reuters
Pierre-Emerick Aubameyang je član Borussie iz Dortmunda od leta 2013. Foto: Reuters

Španski prvoligaš Athletic Bilbao je v ponedeljek prek Twitterja objavil poslovilne besede Laporta in zapisal, da je njegova odškodninska klavzula za 65 milijonov evrov poravnana, poročila pa pravijo, da se seli v Manchester.

To pomeni, da bodo pri vodilnem klubu v angleškem prvenstvu presegli 55 milijonov funtov, ki so jih odšteli za Belgijca Kevina de Bruyna; za Laporta naj bi plačali še dva milijona funtov več.

23-letni Laporte bo obenem postal drugi najdražji branilec v zgodovini prvenstva za Virgilom Van Dijkom, za katerega je Liverpool na začetku meseca Southamptonu odštel 75 milijonov funtov ali več kot 84 milijonov evrov.

Njegov podpis s Cityjem pomeni, da je trener Pep Guardiola za okrepitev obrambne vrste zapravil več kot 227 milijonov evrov, saj so predtem v City prišli že Benjamin Mendy, John Stones in Kyle Walker.

68 milijonov za Aubameyanga
Še dražji prestop se obeta pri Arsenalu, saj naj bi topničarji za nogometaša Borussie iz Dortmunda, Pierra-Emericka Aubameyanga, odšteli kar 60 milijonov funtov ali 68 milijonov evrov. BBC poroča, da sta se Arsenal in Borussia že dogovorila za prestop, a pri nemškem klubu bodo 28-letnega reprezentanta Gabona izpustili iz rok, le če zanj najdejo ustrezno zamenjavo. Ključni člen prestopa naj bi bil Arsenalov napadalec Olivier Giroud; ali kot neposredna zamenjava za Aubameyanga ali pa celo kot del tristranskega sporazuma, po katerem naj bi se Giroud pridružil Chelseaju, Michy Batshuayi pa naj bi Stamford Bridge zamenjal za Westfallen.