Aleksandar Dragović je sprejel velik izziv in bo igral v Bundesligi in Ligi prvakov. Foto: EPA
Aleksandar Dragović je sprejel velik izziv in bo igral v Bundesligi in Ligi prvakov. Foto: EPA

Za avstrijsko izbrano vrsto je odigral 49 tekem, igral je tudi na zadnjem evropskem prvenstvu v Franciji, kjer se Avstrijcem ni uspelo prebiti iz skupinskega dela.

Dragović je kariero začel pri dunajski Austrii. Med letoma 2011 in 2013 je nosil dres Basla, nato pa se je preselil v Kijev. "V Ukrajini sem si nabral izkušnje. To je bila pomembna vmesna postaja, zdaj pa sem dozorel in lahko zaigram v eni izmed najmočnejših lig na svetu. Zelo sem vesel, da bom soigralec s starima znancema iz reprezentance Julianom Baumgartlingerjem in Ramazanom Özcanćom," je poudaril novi soigralec Kevina Kampla.

"Želimo zgraditi močno ekipo, ki bo konkurenčna tudi v Ligi prvakov. Dragović je zelo stabilen branilec in nam bo lahko zelo pomagal. Pogajanja s Kijevom so trajala več tednov, na koncu pa nam je uspelo izpeljati prestop," je bil zadovoljen športni direktor Rudi Völler.

"Chicharito" padel po stopnicah in si zlomil roko
Mehiški napadalec Javier Hernandez bo zaradi zlomljene roke izpustil uvodno tekmo njegovega kluba Bayerja Leverkusna, ki se bo v soboto v nemškem pokalu pomeril z Borussio Mönchengladbachom. Na tej tekmi ne bo niti kapetana lekarnarjev Larsa Benderja, ki ima poškodovan gleženj. "Chicharito si je zlomil desno roko, ko je sinoči padel po stopnicah v svojem stanovanju. Zjutraj so ga uspešno operirali," so zapisali pri Bayerju.

Bender se je poškodoval v finalu olimpijskih iger v Riu de Janeiru, ko je Nemčija izgubila proti Braziliji po streljanju enajstmetrovk. Oba bosta po prvih ocenah zdravniške službe moštva iz Leverkusna počivala dva tedna.
Farmacevti bodo novo sezono začeli v soboto zvečer v Mönchengladbachu.