Krasimir Balakov se je predstavil na stadionu Fritza Walterja in nato že vodil prvi trening. Debitiral bo v soboto v Freiburgu. Foto: EPA
Krasimir Balakov se je predstavil na stadionu Fritza Walterja in nato že vodil prvi trening. Debitiral bo v soboto v Freiburgu. Foto: EPA

45-letni nekdanji sijajni bolgarski nogometaš je zapustil Split, potem ko je prejel ponudbo iz Nemčije, kjer je blestel večino kariere. Bil je tudi pomočnik trenerja pri Stuttgartu, kjer je dvanajst let zelo uspešno tudi igral. Nepozabna je bila naveza s Fredijem Bobičem in Giovanejem Elberjem, ki so jo klicali magični trikotnik.

Predsednik upravnega odbora Stefan Kuntz je po porazu proti Schalkeju v nedeljo z 1:4 odpustil trenerja Marca Kurza. "Trenutno smo v težkem položaju, a ne smemo izgubiti glave. Žal nimamo prav nobenega časa, da bi se navadili na nov sistem, zagovarjam napadalni nogomet. Prepričan sem, da nam lahko uspe priti vsaj na 16. mesto, ki vodi v dodatne kvalifikacije. Želim na novo postaviti temelje klube, tudi ob morebitnem izpadu v drugo ligo bom ostal. Vsi v Evropi poznajo Kaiserslautern po nogometu, to je tu glavna stvar in te tradicije ne smemo zanemariti," je optimističen Balakov, ki je podpisal pogodbo do junija 2013.

"V čast mi je bilo biti trener Hajduka. Delal sem z velikim zadovoljstvom, vsi, s katerimi sem sodeloval, bodo ostali zapisani v mojem srcu. Ekipo zapuščam na zdravih temeljih, je dobro pripravljena in tudi samozavestna. Ni mi povsem lahko, a tako pač je v nogometnem življenju," je ob slovesu od Dalmacije dejal Balakov. Najbolj vroč kandidat za novega trenerja Hajduka naj bi bil Mišo Krstičević.