Gareth Bale je povsem nared in pripravljen na spopad z Juventusom v domačem Cardiffu. Foto: Reuters
Gareth Bale je povsem nared in pripravljen na spopad z Juventusom v domačem Cardiffu. Foto: Reuters
Marcelo in Isco
Isco je v odsotnosti Balea blestel. Foto: Reuters

Realova najdražja okrepitev Bale ni igral vse od derbija z Barcelono 23. aprila, ko si je poškodoval dimlje. Zdaj je Valižan okreval in je na razpolago trenerju za finalno tekmo pred svojimi navijači v Cardiffu.

Španski mediji in navijači so na strani Isca, ki je blestel v odsotnosti Balea in je na zadnjih osmih tekmah zabil pet golov ter prispeval tri podaje. Zidane ni izdal, kdo bo začel tekmo. "Seveda je normalno, da poteka debata. Oba sta zelo pomembna igralca. Vsak lahko izrazi svoje mnenje, toda to name ne bo vplivalo pri izbiri," je povedal Zidane in dodal: "Najbolj pomembno je, da so vsi zdravi in pripravljeni za dvoboj."

Balea so tudi v tej sezoni zaustavile poškodbe, zaradi katerih je začel le 24 tekem v vseh tekmovanjih, kar je najmanj v štirih sezonah po prestopu iz Tottenhama. Dosegel je devet zadetkov. Bale je bil eden izmed ključnih igralcev v treh velikih finalih Reala v zadnjih treh letih. Leta 2014 je zadel proti Barceloni v finalu španskega pokala in v finalu Lige prvakov proti Atleticu. Lani je v finalu Lige prvakov proti istemu nasprotniku prispeval podajo in bil uspešen pri izvajanju enajstmetrovk.

"Garethu ni treba meni prav nič povedati. Je pripravljen, trenira z nami in je zelo vznemirjen pred tekmo," je povedal Zidane. "Vem, da je motiviran, toda mene zanima le, kako je pripravljen za tekmo. Tako Bale kot Isco sta zelo dobra igralca, ljudje govorijo o enem ali drugem, toda lahko igrata tudi skupaj. Odigrala sta 16 tekem skupaj," je dejal Zidane. Francoski strateg bo morda tudi poskušal z obema, a skoraj zagotovo ne od začetka.

"Najpomembneje je, da sta v dobri pripravljenosti ob koncu sezone, Gareth morda malce manj, ker je bil poškodovan, toda okreval je dobro. Vemo, kakšen nogometaš je Isco. To je pokazal skozi celotno sezono, toda najvažneje je, da so vsi naši igralci v vrhunski formi," je zaključil Zidane.

Morda je izbiro Zidanu olajšal kar Bale sam. "Nisem 100-odstoten. Nisem igral šest, sedem tednov. Če me bo trener uvrstil v začetno postavo, bom seveda igral, toda da bi zdržal vseh 90 minut ... Nisem igral veliko po operaciji, zato bo težko. Isco je bil ob koncu sezone fantastičen. Kar koli ob trener odločil, bom sprejel," je povedal Bale.

Finale Lige prvakov bo v soboto ob 20.45 v Cardiffu.

Verjetna postava Reala:
Navas, Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo, Casemiro, Kroos, Modrić, Bale (Isco), Benzema, Ronaldo.