Victor Valdes je kariero v Barceloni končal na najslabši mogoč način. Foto: Reuters
Victor Valdes je kariero v Barceloni končal na najslabši mogoč način. Foto: Reuters
Alen Halilović
Alen Halilović je za Dinamo debitiral že pri 16 letih. Foto: EPA

32-letnika, ki so ga z igrišča odnesli na nosilih, je odigral zadnjo tekmo za Barcelono, saj je že prej napovedal, da bo zapustil klub, ko mu bo poleti potekla pogodba. V Kataloniji je preživel 12 let.

"Ne bomo pripeljali novega vratarja. Sezono bomo končali s kadrom, ki ga imamo," je odločen trener Gerardo Martino. "Nisem vraževeren, toda v tem delu sezone sem mislil, da se je že zgodilo, kar se je moralo zgoditi. Očitno sem se motil," je še dodal Martino.

Valdes bi se moral z Ikerjem Casillasem potegovati za prvega vratarja branilcev naslova na svetovnem prvenstvu v Braziliji. Zdaj je jasno, da bo v španskih vratih rezervni vratar Real Madrida. Valdes je bil letos že poškodovan. Zaradi poškodbe mečne mišice, ki jo je dobil na prijateljski tekmi Južnoafriške republike in Španije, je moral izpustiti osem tekem.

Valdesa bo v vratih Barcelone zamenjal 38-letni veteran Jose Manuel Pinto.

17-letni Halilović odhaja v Barcelono
Barcelona je tudi uradno potrdila, da se je z zagrebškim Dinamom dogovorila o prestopu 17-letnega vezista Alena Halilovića. Vrednost odškodnine je 2,2 milijona evrov, ki lahko naraste glede na število nastopov za prvo ekipo. Eden največjih hrvaških upov je podpisal petletno pogodbo, bo pa najprej igral za Barcelonino B ekipo.