Joshua Kimmich se bo poleti pridružil Bayernu. Foto: Reuters
Joshua Kimmich se bo poleti pridružil Bayernu. Foto: Reuters

Kimmich je bil od poletja 2013 član nemškega drugoligaša Leipziga, prvoligaš Stuttgart pa je imel odkupno pravico. Nadarjeni vezist bo član Bayerna od 1. julija 2015 do 30. junija 2020, nemški prvak pa bo s tem rešil "težavo" na položaju, kjer utegne leta 2016 po izteku pogodbe Bastiana Schweinsteigerja in Xabija Alonsa nastati vrzel.

Novico o prestopu sta potrdila Bayern in Stuttgart, Münchenčani pa so na spletni strani zapisali, da je bil 19-letnik, ki je tudi član nemške reprezentance do 21 let, želja trenerja Pepa Guardiole in športnega direktorja Matthiasa Sammerja.

Hoeness za rešetkami le še ponoči
Nekdanjemu predsedniku Bayerna, ki prestaja triinpolletno zaporno kazen zaradi davčne utaje, so uresničili željo in bo lahko podnevi zapustil zapor ter svojemu klubu pomagal pri razvoju mladih kadrov. Hoeness bo tako hodil v službo, v zapor pa se bo moral vrniti do 18. ure. Hoeness je v zaporu sedem mesecev od zaporne kazni treh let in pol, na kolikor ga je sodišče v Münchnu obsodila marca zaradi utaje 28,5 milijona evrov.