Douglas Costa v pretekli sezoni ni ujel prave forme. Foto: Reuters
Douglas Costa v pretekli sezoni ni ujel prave forme. Foto: Reuters
Carlo Ancelotti in James Rodriguez
Carlo Ancelotti in James Rodriguez sta že pozirala na Allianz Areni. Foto: Reuters

las Costa, ki se v Torino k Juventusu seli kot posojen igralec.

Stara dama bo imela možnost, da krilnega napadalca odkupi za 40 milijonov evrov, vendar mora to storiti pred julijem 2018. Za posojo bodo šestkratni zaporedni italijanski prvaki odšteli šest milijonov evrov.

Costa je za Bavarce od leta 2015, ko je prišel iz Šahtarja iz Donecka, na 77 tekmah dosegel 14 golov in 27 podaj. Blestel je v jesenskem delu sezone 2015/16, v pretekli sezoni pa ni ponovil sijajnih predstav.

"Radi bi se zahvalili Douglasu za njegove nastope. Po dveh uspešnih letih in štirih naslovih si je želel novega izziva. To smo mu omogočili. Želimo mu, pa tudi njegovi družini, vse najboljše," se je od Brazilca poslovil predsednik upravnega odbora Karl-Heinz Rummenigge.
Nadomestil ga bo James Rodriguez
Bavarci so si iz madridskega Reala izposodili Jamesa Rodrigueza za dve sezoni. 26-letni Kolumbijec se je danes predstavil na Allianz Areni.

"Dobro se zavedam, da ima Bayern sijajne igralce. Carlo Ancelotti bo določil, na katerem položaju bo igral. Dobro se poznava," je dejal Rodriguez, ki si je v otroških letih redno ogledoval tekme Bayerna. Želi igrati že na Telekomovem pokalu, ki bo ta konec tedna v Mönchengladbachu.