Kdo bi se branil Pepa Guardiole na trenerski klopi? Bayern zagotovo ne ... Foto: EPA
Kdo bi se branil Pepa Guardiole na trenerski klopi? Bayern zagotovo ne ... Foto: EPA

Nemški nogometni velikan je očitno prvi resno stopil v lov za Guardiolo, ki se je ravno s tekmo v Madridu in 14. osvojeno lovoriko poslovil od svoje Barcelone. 41-letni Katalonec se je po letih številnih uspehov, s katerimi je priboril Barceloni status najboljšega kluba na svetu, odločil za leto trenerskega premora.

Nerlinger se je sestal z Guardiolo po zmagi Barce nad Athletic Bilbaom (3:0) v finalu španskega pokala. Pogodba z dozdajšnjim trenerjem Bavarcem Juppom Heynckesom se izteče ravno poleti drugo leto, ko naj bi se Guardiola vrnil v trenerski poklic. Pri Bildu, največjemu evropskemu dnevniku, so dobili potrditev şkrivnostnega sestanka šele ta teden.

Ponudb Guardiole ne bo manjkalo
Barcelona je medtem podpisala dvoletno pogodbo z nekdanjim pomočnikom Titom Vilanovo, s čimer so se dokončo zaprla vrata za vrnitev priljubljenega Pepa na klop "blaugrane".

Bayern še zdaleč ne bo edini snubec Guardiole, ki je predtem že zavrnil privlačno ponudbo Chelseaja, skozi novo sezono pa zagotovo ne bo manjkalo novih govoric in novic o naslednjih trenerskih postajah tvorca Barceloninih uspehov.