Robert Berić je prvič zadel v avstrijskem prvenstvu. Foto: Aleš Fevžer
Robert Berić je prvič zadel v avstrijskem prvenstvu. Foto: Aleš Fevžer

Sturmu točko na derbiju proti Salzburgu.
Pred 10.852 gledalci v Gradcu so imeli gostje v prvem polčasu veliko premoč, a iz šestih lepih priložnosti (eno je "zapravil" tudi Kevin Kampl) samo enkrat zatresli mrežo. V 22. minuti je Jonathan Soriano z glavo izkoristil podajo Kampla s strani, potem ko je slovenski reprezentant lepo preigral Martina Ehrenreicha. Nemočni gostitelji so bili lahko zadovoljni, da so na odmor odšli le z zaostankom z 0:1.
Nogometaši iz Gradca do tretje točke
Sturm je do izenačenja v 57. minuti prišel praktično iz nič. Globinski podaji na desno stran je sledil predložek rezervista Patricka Wolfa, Berić pa je zadel iz bližine. V nadaljevanju je bila tekma izenačena, saj je Salzburg potreboval več kot 15 minut, da si je opomogel po šoku. Sturm, ki ga vodi Darko Milanič, je imel ob koncu tudi nekaj sreče, da sodnik dvakrat ni pokazal na belo točko v korist Salzburga, v 93. minuti pa se je vratar Christian Gratzei izkazal z lepo obrambo po poskusu Stefana Hierländerja.

Berić in Kampl sta igrala vso tekmo. Salzburg je z 11 točkami na vrhu lestvice, Sturm pa je s tremi osmi. "Rdeči biki" so v Bundesligi vključno z lansko sezono neporaženi že 24 krogov zapored.
Mreži v Plznu nedotaknjeni
Viktoria Plzen, torkov tekmec Maribora v zadnjem krogu kvalifikacij za Ligo prvakov, se je na derbiju 5. kroga češkega prvenstva pred domačimi gledalci z drugouvrščeno Sparto iz Prage razšla brez zadetkov. Obe moštvi sta še neporaženi in sta zbrali po 13 točk, s tem da ima Viktoria boljšo razliko v zadetkih (14:2; 11:4).
Postava Viktorie Plzen: Kozačik, Rezník, Čišovsky, Prochazka, Limbersky, Darida (86./Tecl), Horvath, Petržela (72./Rajtoral), Horava, Kovarik, Wagner (61./Duriš).