Luka Modrić in Cristiano Ronaldo sta se zabavala na zadnjem treningu pred torkovim derbijem skupine A. Foto: EPA
Luka Modrić in Cristiano Ronaldo sta se zabavala na zadnjem treningu pred torkovim derbijem skupine A. Foto: EPA
Angel di Maria
Angel di Maria je pred dvema tednoma proti Realu igral do 67. minute. Foto: EPA
Miguel Angel Moya in Jan Oblak
Vratarja Miguel Angel Moya in Jan Oblak med ogrevanjem na Astana Areni. Foto: EPA
Andre Schubert
Andre Schubert je nasledil Luciena Favreja na klopi Borussie iz Mönchengladbacha. Športni direktor Max Eberl je imel v mislih začasno rešitev, a po šestih zmagah zapored ni nobene potrebe po iskanju novega stratega. Foto: EPA

Nekdanji zvezdnik Reala Angel di Maria je v petek odločil tekmo 12. kroga francoskega prvenstva v Rennesu četrt ure pred koncem (0:1). Parižani imajo zdaj že deset točk naskoka pred drugouvrščenim Lyonom.

Di Maria: Nisem rešitelj kluba
"Na prvi tekmi Lige prvakov proti Malmöju sem dosegel zadetek in vse je bilo odlično, potem pa proti Realu doma ni šlo po načrtih in kritike so se usule z vseh strani. Ljudje se morajo zavedati, da nisem rešitelj kluba. Ne morem sam zmagati v Ligi prvakov," je pojasnil Di Maria, ki je bil maja lani najzaslužnejši za deseti evropski naslov kraljevega kluba. Proti madridskemu Atleticu je bil izbran za najboljšega igralca finala v Lizboni (4:1 po podaljšku).

Zlatan Ibrahimović je počival v Rennesu, v Ligi prvakov pa v letošnji sezoni še ni zatresel mreže. David Luiz nima več težav s kolenom, s Thiagom Silvo bosta tvorila trdno obrambo na stadionu Santiago Bernabeu. "Zelo spoštujemo Real, a imamo jasen cilj in želimo doseči uspeh," je poudaril Brazilec.
Blanc: Kmalu bomo zreli za vrh
"Ne bom zadovoljen z remijem. Prepričan sem, da lahko tudi v Madridu igramo našo značilno igro, imamo dovolj tehnično sposobnih igralcev. Angel di Maria ima lepe spomine na Madrid, ljubi ta klub, a ne čuti nobenega dodatnega pritiska. Francoski nogomet že dolga leta nima kluba na vrhunski evropski ravni, dolgo gradimo močno ekipo in kmalu bomo zreli za vrh. Na prvi tekmi smo se dobro branili, imeli pa smo premalo idej v napadu," je poudaril trener PSG-ja Laurent Blanc.
Bo James Rodriguez zaigral že v torek?
Gareth Bale in Karim Benzema sta poškodovana, prav tako Daniel Carvajal in Alvaro Arbeloa. Trener Rafael Benitez upa na hitro vrnitev Jamesa Rodrigueza. Kolumbijec naj bi v torek začel na klopi.
"Moji varovanci izpolnjujejo moja navodila. Vsekakor imamo še veliko prostora za napredek. V Parizu smo odigrali zelo dobro tekmo. Parižani so vsako leto nevarnejši in tudi v torek nas čaka težka naloga. Trenutno so že med najboljšimi v Evropi. Dobro vem, kaj pomeni Cristiano Ronaldo za našo ekipo. Tako vlogo ima pri Parizu Ibrahimović," je razložil Benitez.

Lichtsteiner se hitro vrača po operaciji srca

Švicarski reprezentant Stephan Lichtsteiner se po le približno enem mesecu in operaciji na srcu vrača v moštvo Juventusa. Švicar bo v kadru za torkovo tekmo Lige prvakov v Mönchengladbachu. 31-letni bočni branilec je moral septembra zaradi težav z dihanjem na operacijo, s katero so mu odpravili nepravilno bitje srca.

Nekdanji član Lilla in Lazia se je vrnil na treninge in v ekipo za torkovo tekmo, na kateri bi lahko Juventus naredil velik korak do osmine finala. Manjkal bo Sami Kheidra, ki se je poškodoval že po enajstih minutah mestnega derbija proti Torinu v soboto (2:1).

Borussia igra odlično v Bundesligi. Začasni trener Andre Schubert je nanizal šest zmag zapored in ekipo popeljal z zadnjega že na peto mesto.
Ilić bo gostil Oblaka že ob 16.00
V skupini C se bosta znova srečala Astana in madridski Atletico. Jan Oblak je na prvi tekmi na stadionu Vicente Calderon mrežo ohranil nedotaknjeno (4:0). Branko Ilić in soigralci bi ob morebitnem porazu izgubili vse možnosti za napredovanje. Tekma bo na sporedu že ob 16.00.

4. krog, torek ob 20.45, skupina A:
REAL MADRID - PARIS SG

Verjetni postavi:
Real Madrid: Navas, Danilo, Varane, Ramos, Marcelo, Kroos, Casemiro, Modrić, Isco, Jese, Ronaldo.

Paris SG: Trapp, Aurier, David Luiz, Thiago Silva, Maxwell, Thiago Motta, Matuidi, Verratti, di María, Ibrahimović, Cavani.

Sodnik: Mark Clattenburg (Anglija)




ŠAHTAR - MALMÖ

Lestvica:                             
REAL MADRID          3  2 1 0  6:0  7 
PARIS SG             3  2 1 0  5:0  7 
MALMÖ                3  1 0 2  1:4  3 
ŠAHTAR               3  0 0 3  0:8  0 



Skupina B:
MAN. UNITED - CSKA MOSKVA

PSV EINDHOVEN - WOLFSBURG

Lestvica:                            
WOLFSBURG            3  2 0 1  4:2  6
CSKA MOSKVA          3  1 1 1  4:4  4
MANCHESTER UNITED    3  1 1 1  4:4  4
PSV EINDHOVEN        3  1 0 2  4:6  3


Skupina C:
ASTANA - ATLETICO MADRID ob 16.00

Verjetni postavi:
Astana: Erić, Ilić, Aničić, Postnikov, Šomko, Maksimović, Canas, Žukov, Kethevoama, Džolčijev, Nuserbajev.

Atletico: Oblak, Gamez, Savić, Godín, Siqueira, Saul, Gabi, Koke, Ferreira Carrasco, Griezmann, F. Torres.

Sodnik: Anthony Taylor (Anglija)



BENFICA - GALATASARAY

Lestvica:                            
ATLETICO MADRID      3  2 0 1  7:2  6
BENFICA              3  2 0 1  5:3  6
GALATASARAY          3  1 1 1  4:5  4
ASTANA               3  0 1 2  2:8  1





Skupina D:
BORUSSIA (M) - JUVENTUS

Verjetni postavi:
Borussia (M): Sommer, Nordtveit, A. Christensen, Alvaro Dominguez, Wendt, Dahoud, Xhaka, Traore, F. Johnson, Stindl, Raffael.

Juventus: Buffon, Caceres, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro, Sturaro, Marchisio, Pogba - Cuadrado, Dybala, Morata

Sodnik: Björn Kuipers (Nizozemska)



SEVILLA - MANCHESTER CITY

Lestvica:                            
JUVENTUS             3  2 1 0  4:1  7
MANCHESTER CITY      3  2 0 1  5:4  6
SEVILLA              3  1 0 2  4:4  3
BORUSSIA (M)         3  0 1 2  1:5  1