V Fifinih pisarnah v Zürichu naj bi se dogajale številne nepravilnosti. Foto: Reuters
V Fifinih pisarnah v Zürichu naj bi se dogajale številne nepravilnosti. Foto: Reuters

Blatter se je s tem odzval na očitke švicarskega tožilstva, ki je Blatterja osumilo spornega nakazila dveh milijonov švicarskih frankov Michelu Platiniju (predsedniku Uefe) leta 2011.

Novico o tem, da Blatter namerava ostati na tem mestu, so sporočili njegovi odvetniki. "Predsednik Blatter je danes nagovoril člane vodstva Fife. Poudaril je, da sodeluje s preiskovalnimi organi, in dodal, da ni storil ničesar prepovedanega. Zato do februarskih volitev ostaja predsednik Fife," je sporočil njegov odvetnik Richard Cullen.

Tako Blatter kot Platini sta se zaradi domnevno nezakonitih izplačil znašla pod drobnogledom Fifine etične komisije in bi bila lahko suspendirana. "O zadevi Platini je Blatter preiskovalnim organom pojasnil, da je imel gospod Platini veljavno pogodbo s Fifo kot svetovalec, sklenjeno leta 1998. Plačilo je bilo zato povsem zakonito in tudi pravilno dokumentirano v računovodstvu Fife," je še sporočil Cullen.

Oglasil se je tudi predsednik Evropske nogometne zveze Michel Platini. V pismu vsem članicam zveze je pojasnil, da so plačila Seppa Blatterja, ki so jih švicarski preiskovalni organi označili za sporna, povsem legalna. Dva milijona frankov je zaslužil kot svetovalec Fife med letoma 1998 in 2002, pravi Platini, ki je pripravljen stopiti pred etično komisijo Fife in pojasniti vse okoliščine. "Ta plačila so bila povsem transparenta in v skladu s švicarskimi zakoni."