Veselje junaka Bayernove zmage Jeroma Boatenga. Foto: EPA
Veselje junaka Bayernove zmage Jeroma Boatenga. Foto: EPA
Thomas Müller
Že na samem začetku tekme je imel Thomas Müller veliko priložnost. Foto: Reuters
Gerard Pique
Gerard Pique je odločil na Camp Nouu. Foto: EPA
Yacine Brahimi
Yacine Brahimi je bil najbolj razigran ob visoki zmagi Porta. Foto: EPA

Bayern in Manchester City se drugič zapored in tretjič v zadnjih štirih letih merita v skupinskem delu najmočnejšega klubskega tekmovanja stare celine. Lani je City na Allianz Areni slavil s 3:2, pred tremi leti pa je bil Bayern boljši z 2:0. Bavarci so tekmo pričakali oslabljeni, saj so manjkali Bastian Schweinsteiger, Thiago Alcantara, Javi Martinez in Franck Ribery.

Bayern si je že v uvodni minuti priigral veliko priložnost. Po lepi kombinaciji je Robert Lewandowski prepustil žogo Thomas Müllerju, ki je ušel Bacaryju Sagnaju, žogo porinil mimo Joeja Harta, a mu je po manjšem dotiku zmanjkalo moči in meril je mimo vrat. Müller je nevarno streljal še v 19. minuti, ko je po podaji Juana Bernata z glavo meril po sredini vrat, Hart pa se je izkazal z obrambo, ko je z eno roko žogo odbil v kot. Dobro minuto pozneje je še po eni hitri akciji gostiteljev do strela prišel Mario Götze, zadel je Vincenta Kompanyja v roko, žogo, ki je preusmerila smer, pa je Hart vendarle uspel odbiti mimo vrat. Vratar Cityja se je v prvem polčasu izkazal še po strelu Davida Alabe.

Hart reševal do zadnje minute
Tudi v drugem polčasu so bili gostitelji nevarnejši. Hart se je nekajkrat izkazal z dobrimi posredovanji. V 56. minuti je angleški reprezentančni vratar ubranil poskus Götzeja, še predtem pa je Kompany pravočasno posredoval pred Robertom Lewandowskim. Hart je štiri minute pozneje po poskusu Bernata žogo odbil čez prečko. Napadi Bavarcev so se stopnjevali, Hart je ubranil poskusa Lewandowskega in Rafinhe.

Hart je v 89. minuti še uspel zaustaviti Boatengov strel z velike razdalje, minuto za tem pa je ostal brez moči. Nemški branilec, ki je v München prišel prav iz vrst sinjemodrih, je po kotu, ko gostom ni uspelo odbiti žoge, na robu kazenskega prostora dobil žogo in jo s prve z volejem poslal v mrežo.

Xavi izenačil rekord Raula
V skupini E je Roma nadigrala CSKA (5:1). Že v 20. minuti so Rimljani povedli s 3:0. Dvakrat je gostujočo mrežo zatresel Gervinho. Kar šest žog je v skupini H v mrežo Bateja spravil Porto. Hat-trick je dosegel Yacine Brahimi. V Bilbau sta se Athletic in Šahtar razšla brez golov.

V skupini F je Barcelona z neprepričljivo igro ugnala Apoel (1:0). Luis Enrique je precej premešal postavo, saj je bilo v prvi enajsterici glede na zadnji krog španskega prvenstva kar devet menjav. Zmago je Barci v 28. minuti zagotovil Gerard Pique, ki je zadel z glavo po podaji Lionela Messija s prostega strela. Tekmo je začel tudi Xavi Hernandez, ki je 142. nastopil v Ligi prvakov, s čimer je izenačil rekord Raula Gonzaleza. V Amsterdamu sta se Ajax in PSG razšla brez zmagovalca (1:1).

1. KROG
Skupina E:
BAYERN - MANCHESTER CITY 1:0 (0:0)
Boateng 90.

Bayern: Neuer, Rafinha (84./Pizarro), Benatia (85./Dante), Boateng, Alaba, Lahm, Xabi Alonso, Bernat, Götze, Müller (76./Robben), Lewandowski.

Manchester City: Hart, Sagna, Demichelis , Kompany , Clichy , Fernandinho, Yaya Toure, Jesus Navas (88./Kolarov), David Silva, Nasri (58./Milner), Džeko (74./Agüero).

Sodnik: Alberto Undiano Mallenco (ŠPA)


ROMA - CSKA MOSKVA 5:1 (4:0)
Iturbe 6., Gervinho 10., 31., Maicon 20., Ignaševič 50./ag; Musa 82.


Skupina F:
BARCELONA - APOEL 1:0 (1:0)
Pique 28.

AJAX - PARIS SG 1:1 (0:1)
Schöne 74.; Cavani 14.


Skupina H:
ATHLETIC BILBAO - ŠAHTAR DONECK 0:0 (0:0)

PORTO - BATE BORISOV 6:0 (3:0)
Brahimi 5., 32., 57., Jackson Martinez 37., Adrian 61., Aboubakar 76.


Skupina G:
MARIBOR - SPORTING LIZBONA 1:1 (0:0)
Zahović 92.; Nani 80.

CHELSEA - SCHALKE 1:1 (1:0)
Fabregas 11.; Huntelaar 62.