Fabio Borini je zanesljivo izvedel udarec z bele točke. Foto: Reuters
Fabio Borini je zanesljivo izvedel udarec z bele točke. Foto: Reuters
Ryan Giggs
Ryan Giggs ni imel svojega večera. Foto: EPA

Rdeči vragi v letošnji sezoni nikakor ne najdejo prave forme. Prejšnjo sredo so v Premier ligi doma izgubili proti Tottenhamu z 1:2, v nedeljo so šokantno izpadli že v 3. krogu Pokala FA, na Old Traffordu je bil boljši Swansea (1:2). Tudi tokrat izbranci Davida Moyesa niso prikazali veliko in na povratni tekmi čez dva tedna jih čaka veliko dela proti motiviranemu Sunderlandu, ki je na lestvici angleškega prvenstva na zadnjem mestu.

V prvem polčasu so bili angleški prvaki nevarnejši. V 25. minuti je veteran Ryan Giggs stresel prečko. Sedem minut pred odmorom je Adnan Januzaj zatresel mrežo, a zadetek ni veljal, saj je bil v prepovedanem položaju. V sodnikovem podaljšku prvega dela je po prostem strelu nekdanji igralec rdečih vragov Wes Brown žogo z desne strani poslal pred vrata, Giggs pa jo je še pred Philom Bardsleyjem poslal v lastno mrežo.

Na začetku drugega polčasa je United pritisnil, Tom Cleverley je podal iz kota, Nemanja Vidić pa je z glavo matiral Vita Mannoneja. V 65. minuti je Adam Johnson prodrl v kazenski prostor, Cleverley se ga je dotaknil, sodnik Andre Marriner pa je zelo hitro in tudi sporno pokazal na belo točko. Fabio Borini je z najstrožje kazni žogo zabil pod prečko, David de Gea je bil brez možnosti. Moyes je ob koncu poskušal še z jokerjem Javierjem Hernandezom, a spremembe izida ni bilo.

Angleški ligaški pokal, polfinale, prvi tekmi:
SUNDERLAND - MANCHESTER UNITED 2:1 (1:0)
Giggs 45./ag, Borini 65./11-m; Vidić 52.

Sunderland: Mannone, Bardsley, Alonso, Cattermole, O'Shea, Brown, Larsson, Ki, Fletcher (72./Altidore), Giaccherini (56./Johnson), Borini.

Manchester United: de Gea, Rafael, Evra, Cleverley (74./Fletcher), Vidić, Evans (61./Smalling), Valencia (87./Hernandez), Carrick, Welbeck, Giggs, Januzaj.

Sodnik: Andre Marriner

Povratna tekma bo v sredo, 22. januarja.



Sreda ob 20.45:
MANCHESTER CITY - WEST HAM

Povratna tekma bo v torek, 21. januarja.