Najboljši strelec Bundeslige Robert Lewandowski bo v torek glavna nevarnost za vrata Neapeljčanov. Foto: EPA
Najboljši strelec Bundeslige Robert Lewandowski bo v torek glavna nevarnost za vrata Neapeljčanov. Foto: EPA
Jose Manuel Pinto
Jose Manuel Pinto bo v vratih Barcelone po poškodbi Victorja Valdesa. Foto: EPA
Jose Mourinho
Jose Mourinho ni pozabil poraza proti Baslu na Stamford Bridgeu (1:2). Foto: EPA

Rumeno-črni so doživeli črni november. Pred reprezentančnim odmorom so izgubili proti Arsenalu doma (0:1) in v Wolfsburgu (1:2), v soboto pa so v velikem derbiju Bundeslige morali priznati premoč Bayernu z 0:3. V nemškem prvenstvu so padli na tretje mesto, za Bavarci zaostajajo že sedem točk.

Sokratis: Za nas je to finale
Močno oslabljena obramba bo proti Neapeljčanom na hudih preizkušnjah. Manuel Friedrich, ki je prejšnji teden podpisal pogodbo in v soboto zaigral proti Bavarcem, nima pravice nastopa v Ligi prvakov. Poleg Sokratisa Papastathopoulosa naj bi zaigral vezist Sven Bender, saj kapetan Sebastian Kehl že devet tednov ni igral. 19-letni Koray Günter nima dovolj izkušenj za tako pomembno tekmo.

"V garderobi se zavedamo, da je od te tekme odvisna ta sezona. Vse skupaj je še vedno v naših rokah. Za nas je to finale," je pojasnil Papastathopoulos.

Vrača se Piszczek
"V torek bomo pod velikim pritiskom, tega se vsi v klubu zavedamo. Preprosto smo zbrali premalo točk v uvodnih štirih krogih. Zelo sem vesel, da se vrača Lukasz Piszczek, zdaj imam precej več možnosti. Vseeno gremo samozavestno v srečanje, z zmago bi se vse odločalo v zadnjem krogu čez dva tedna, ko gostujemo v Marseillu," je poudaril Klopp.

Napoli brez Hamšika
Pri Napoliju bo manjkal kapetan Marek Hamšik, ki se je poškodoval ob porazu proti Parmi doma v soboto (0:1). Ob trčenju s soigralcem Walterjem Garganom je obnovil poškodbo stopala.
Motivirani Ajax gosti Barco
Barcelona si je že zagotovila osmino finala, s točko v Amsterdamu pa lahko potrdi prvo mesto v skupini H. "Tudi brez Messija je Barca odlična ekipa. Če bosta obe ekipi igrali po svojih najboljših zmožnostih, imajo Katalonci precej več kakovosti. Septembra nismo imeli možnosti, a zdaj smo v precej boljši formi," je poudaril trener Ajaxa Frank de Boer.
Trener Gerardo Martino bi izenačil dosežek Pepa Guardiole iz sezone 2011/12, ko je Barca začela sezono z 21 tekmami brez poraza. V začetno postavo bo uvrstil Carlesa Puyola in Martina Montoyo.
Ajax, ki je na Camp Nouu izgubil z 0:4, ima štiri točke, ob morebitnih porazu in zmagi Milana nad Celticom v Glasgowu bi se Nizozemci poslovili od osmine finala.

Mourinho z mislimi že pri napornem božičnem urniku

Chelsea bo v torek gostoval v Baslu, ki je v uvodnem krogu senzacionalno odnesel vse tri točke s Stamford Bridgea (1:2). Modri bi si z zmago zagotovili prvo mesto v skupini E.

"Pred nami je december, ki je vedno ključen mesec v Premier ligi. Tekme si sledijo zelo hitro okoli božičnih praznikov. Pristop mora biti poseben, igralci ne smejo misliti na praznike, v španskem, italijanskem in nemškem prvenstvu so igralci prosti. Uživam v teh tekmah, pogrešal sem jih v Serie A in v Primeri division. Če v torek zmagamo v Baslu, bomo decembra imeli eno pomembno tekmo manj," je razlagal Jose Mourinho.

"Ne smem se pritoževati, Premier liga je najmočnejša na svetu, v Španiji in Nemčiji prevladujeta dve ekipi, številni pravijo, da liga ni zanimiva," je še dodal trener modrih, ki je bil v pogovoru z novinarji zelo dobro razpoložen. Znova bo lahko računal na Fernanda Torresa, manjkal bo David Luiz.

5. krog, torek ob 20.45, skupina E:
STEAUA - SCHALKE

BASEL - CHELSEA

Lestvica:                          
CHELSEA            4  3 0 1 11:2  9
SCHALKE            4  2 0 2  4:6  6
BASEL              4  1 2 1  4:4  5
STEAUA             4  0 2 2  2:9  2




Skupina F:
ARSENAL - MARSEILLE

BORUSSIA (D) - NAPOLI

Verjetni postavi:
Borussia Dortmund: Weidenfeller, Grosskreutz, Sokratis, Kehl, Durm, Bender, Sahin, Blaszczykowski, Mhitarjan, Reus, Lewandowski.

Napoli: Reina, Maggio, Raul Albiol, Britos, Armero, Behrami, Inler, Jose Callejon, Pandev, Mertens, Higuain.

Sodnik: Carlos Velasco Carballo (Španija)

Lestvica:                           
ARSENAL            4  3 0 1  6:3  9 
NAPOLI             4  3 0 1  7:6  9 
BORUSSIA (D)       4  2 0 2  6:4  6 
MARSEILLE          4  0 0 4  4:10 0 







Skupina G:
ZENIT - ATLETICO MADRID (ob 18.00)

PORTO - AUSTRIA DUNAJ

Lestvica:                           
ATLETICO MADRID *  4  4 0 0 12:2 12 
ZENIT              4  1 2 1  5:4  5 
PORTO              4  1 1 2  3:4  4 
AUSTRIA DUNAJ      4  0 1 3  0:8  1 




Skupina H:
CELTIC - MILAN

AJAX - BARCELONA

Lestvica:                          
BARCELONA *        4  3 1 0  9:2 10
MILAN              4  1 2 1  5:5  5
AJAX               4  1 1 2  3:7  4
CELTIC             4  1 0 3  2:5  3

* - v osmini finala