Neymar je po zadnjem sodnikovem žvižgu z žogo nastreljal enega izmed kolumbijskih nogometašev, kar je sprožilo prerivanje med nogometaši obeh ekip. Foto: Reuters
Neymar je po zadnjem sodnikovem žvižgu z žogo nastreljal enega izmed kolumbijskih nogometašev, kar je sprožilo prerivanje med nogometaši obeh ekip. Foto: Reuters
Tako je Murillo premagal vratarja Jeffersona. Foto: Reuters

Kolumbijci, ki so premagali Brazilce prvič po letu 1991, so slavili z zadetkom Jeisona Murilla. 23-letni branilec Interja se je v 36. minuti najbolje znašel v gneči v kazenskem prostoru, ki je nastala po prostem strelu in predložku Juana Cuadrada.

Arturo Vidal bo kljub incidentu, ko je v Santiagu pijan sedel za volan svojega ferrarija in bil udeležen v prometni nesreči, ostal v izbrani vrsti Čila. Sodnik mu je izrekel pogojno kazen, selektor Sampaoli pa mu je napako oprostil.

Po zadnjem sodnikovem žvižgu je prišlo do prerivanja med nogometaši obeh ekip. Najkrajšo sta potegnila Neymar in Carlos Bacca, ki jima je sodnik pokazal rdeči karton. Neymar bi moral zaradi kartonov počivati že na zadnji tekmi skupinskega dela proti Venezueli, tako pa bo moral izpustiti še najmanj eno tekmo v izločilnih bojih, seveda, če se bo Brazilija tja uvrstila.

Kolumbijci so bolje začeli tekmo in pritiskali na neprepričljivo obrambno vrsto Brazilcev, kjer je namesto Davida Luiza zaigral Thiago Silva. Nagrajeni so bili v 36. minuti z zadetkom Murilla. Neymar je bil ob koncu prvega polčasa blizu izenačenju, vendar se je z lepo parado izkazal Ospina. Neymar je bil nenatančen tudi na začetku drugega dela, le dve minuti pozneje pa je za las mimo vrat streljal Cuadrado.

Najlepšo priložnost je v 58. minuti zapravil Firmino, ki je po napaki obrambne vrste Kolumbijcev z roba kazenskega prostora zgrešil prazna vrata. V samem zaključku je diagonalni strel sprožil James Rodriguez, a je zgrešil vrata za nekaj centimetrov.

Obe ekipi imata po dveh tekmah tri točke, prav toliko kot Venezuela, ki jo še čaka tekma s Perujem.
2. krog:
BRAZILIJA - KOLUMBIJA 0:1 (0:1)
Murillo 36.
RK: Neymar 90.; Bacca 90.

Petek ob 1.30:
PERU - VENEZUELA (Valparaiso)

3. krog, nedelja ob 21.00:
KOLUMBIJA - PERU (Temuco)
Ob 23.30:
BRAZILIJA - VENEZUELA (Santiago)