Neymar je na 22. reprezentančni tekmi zabil 13. zadetek. Foto: Reuters
Neymar je na 22. reprezentančni tekmi zabil 13. zadetek. Foto: Reuters

Za oba južnoameriška velikana so igrali nogometaši iz domačih lig. Gavče je v 20. minuti v vodstvo popeljal Juan Manuel Martinez, izid pa je že pet minut pozneje izenačil Paulinho. Prosti strel je izvajal Neymar, posnetek pa je pokazal, da je bil strelec v nedovoljenem položaju.

Desabato igral z roko
Ob koncu tekme je argentinski branilec Leandro Desabato v kazenskem prostoru igral z roko, Neymar pa je v 94. minuti dobesedno z zadnjim udarcem na tekmi odločil zmagovalca.

Navijači si želijo Scolarija
Gledalci so bili kljub zmagi svojih ljubljencev nezadovoljni, saj so žvižgali in zahtevali vrnitev selektorja Luisa Felipeja Scolarija, ki je leta 2002 Brazilijo zadnjič popeljal do naslova svetovnega prvaka.

Menezes si želi le napredka
To trenutnega selektorja Mana Menezesa ni pretirano vznemirilo: "Navijači imajo svoje razmišljanje in svoje ljubljence, a moja naloga je le, da poskrbim za napredek reprezentance. Poglejte, zmagali smo." Prvi zvezdnik njegove ekipe Neymar pa je dodal: "Mislim, da ni bilo primerno, da so žvižgali med tekmo. Treba je počakati na konec in razplet. Nihče ne želi biti kritiziran, a na igrišču smo dali vse od sebe."

3. oktobra še ena tekma
Obe reprezentanci se bosta še enkrat pomerili 3. oktobra, in sicer v Resistencii na severu Argentine.