Maribor bo tretje leto zapored igral v Evropski ligi in brez dvoma bodo na vseh treh domačih tekmah v skupini D tribune Ljudskega vrta polne. Foto: EPA
Maribor bo tretje leto zapored igral v Evropski ligi in brez dvoma bodo na vseh treh domačih tekmah v skupini D tribune Ljudskega vrta polne. Foto: EPA
Maribor bo najprej gostil bogate Ruse

Lani je v Evropski ligi Maribor naredil velik korak naprej in s štirimi točkami povsem izpolnil pričakovanja. Tokrat bo, kot je določil petkov žreb v Monte Carlu, igral v skupini D skupaj z Rubinom iz Kazana, Wiganom in Zulte Waregemom. Skupinski del Evropske lige se bo začel 19. septembra, končal pa 12. decembra.

"Nobena skupina ni lahka, tudi ta ni. Tekmeci prihajajo iz kakovostnih lig, proračuni so višji. Nismo favoriti, ne bomo pa se predali. O kakšnih drznih napovedih ne bi govoril. Ko se pogledajo proračuni, so razmerja jasna. Toda ne odločajo le finance, in tako imamo možnosti tudi mi," je povedal trener Ante Čačić.

Moč tekmecev je ocenil Damjan Bohar: "Velika stvar je, da je bil Maribor v bobnu Evropske lige. Rubin Kazan sodi med klube z neomejenim proračunom, s številnimi tujimi zvezdniki je zasluženo v statusu prvega nosilca. O Waregemu vse pove podatek, da se je do konca sezone boril za naslov belgijskega prvaka, v zadnjem kvalifikacijskem krogu za Ligo Evropa je izločil Apoel. Wigan je kot predstavnik otoškega nogometa vedno zanimiv nasprotnik, za igralce je posebno doživetje igrati v Angliji. Čaka nas atraktivna skupina, z zanimivimi tekmami."

Tekme Maribora v letošnji Evropski ligi
1. krog, 19. september, ob 19.00:

MARIBOR - RUBIN KAZAN

2. krog, 3. oktober, ob 21.05:
WIGAN - MARIBOR

3. krog, 24. oktober, ob 21.05:
ZULTE WAREGEM - MARIBOR

4. krog, 7. november, ob 19.00:
MARIBOR - ZULTE WAREGEM

5. krog, 28. november, ob 18.00:
RUBIN KAZAN - MARIBOR

6. krog, 12. december, ob 19.00:
MARIBOR - WIGAN

Maribor bo najprej gostil bogate Ruse