Iker Casillas si je januarja na pokalni tekmi proti Valencii zlomil palec, ko je trčil s soigralcem Alvarom Arbeloo. Foto: EPA
Iker Casillas si je januarja na pokalni tekmi proti Valencii zlomil palec, ko je trčil s soigralcem Alvarom Arbeloo. Foto: EPA

32-letni Casillas je v vratih kraljevega kluba na tekmi španskega prvenstva nazadnje stal januarja letos, ko si je zlomil palec na roki. Jose Mourinho je v vrata postavil Diega Lopeza, ki je tudi pod vodstvom Carla Ancelottija ostal prvi vratar. Casillas je bil dolgo potrpežljiv, zdaj pa je napovedal, da bo ob morebitnem sedenju na klopi v prihodnjih treh mesecih temeljito razmislil o svoji prihodnosti.

"Če igralec ne igra, začne razmišljati. Devet mesecev ne igram. Nisem robot. Seveda želim ostati tukaj in z Realom osvajati lovorike, tu sem že od majhnega. Toda prišel bo dan, ko se bom moral odločiti," je dejal Casillas, ki je z Realom petkrat osvojil Primero division in dvakrat tudi evropski naslov.

Kapetan španske izbrane vrste še ni vrgel puške v koruzo. V torek je ob zmagi nad Gruzijo z 2:0 že 150. stal v vratih svetovnih in evropskih prvakov. "Za zdaj ostajam, boril se bom vsak dan. Če se moj položaj v prihodnjih treh mesecih ne bo spremenil, bom morda zares prosil za zamenjavo kluba," je poudaril eden izmed najboljših čuvajev mreže v zadnjem desetletju.

V letošnji sezoni je v vratih stal le na dveh tekmah Lige prvakov, ko je Real slavil v Carigradu (1:6), nato pa doma premagal Köbenhavn (4:0).