Antonio Cassano je pri Interju igral samo eno sezono. Foto: EPA
Antonio Cassano je pri Interju igral samo eno sezono. Foto: EPA

To je ena izmed zanimivejših novic, ki so v zadnjem času prišle z Apeninskega polotoka. Nekdanji član Barija, Rome, Reala, Sampdorie, Milana in nazadnje Interja se vrača v "provinco", kot pišejo italijanski mediji. Cassano, ki bo 12. julija dopolnil 31 let, je podpisal triletno pogodbo. V Parmi bo znova združil moči z nekdanjim selektorjem "azzurrov" Robertom Donadonijem.
Uradna predstavitev bo v četrtek ob 18.30, tudi v novi sredini pa bo nosil dres s številko 99. Športni direktor Parme Pietro Leonardi je skupni jezik s Cassanovim zastopnikom Giuseppejem Bozzom našel včeraj.
V Milano odhaja Belfodil
S prestopom Cassana v Parmo so se dokončno odprla vrata v nasprotni smeri za obetavnega 21-letnega Alžirca Ishaka Belfodila, ki bo odšel v Inter, a ga bosta imela oba kluba v solastništvu. "FantAntonio" si bo medtem v Parmi prizadeval imeti čim boljšo sezono, da bi si priboril mesto med 23 nogometaši, ki jih bo Cesare Prandelli prihodnje leto popeljal na svetovno prvenstvo v Braziliji.
Lani je dobro igral na evropskem prvenstvu na Poljskem in v Ukrajini, pri Interju, kamor je iz Milana prestopil lani poleti, pa je na 39 tekmah dosegel devet zadetkov in ob tem zbral še 15 podaj. V zadnjem delu sezone so mu nagajale poškodbe.
Kot je znano, bo imelo tudi slovensko državno prvenstvo v novi sezoni nekaj povezave s Parmo. Lani desetouvrščeni klub Serie A namreč od prejšnjega meseca tesno sodeluje z Gorico.