Robert Prosinečki je avgusta odstopil s trenerskega mesta beograjske Crvene zvezde. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec
Robert Prosinečki je avgusta odstopil s trenerskega mesta beograjske Crvene zvezde. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec
Aleksander Čeferin
Aleksander Čeferin stoji trdno za Slavišo Stojanovićem. Foto: MMC RTV SLO

Govorice je sprožila novica na spletnem portalu B92, kjer so zapisali, da je bil nekdanji nogometaš Crvene zvezde, Reala iz Madrida, Barcelone in točno pred desetimi leti tudi Olimpije na pogovorih v Ljubljani. Tema: menjava Slaviše Stojanovića na selekorskem stolčku Slovenije.

V sporočilu za javnost so pri NZS-ju zapisali: "V nekaterih tujih in slovenskih medijih so se pojavile neresnične navedbe, da naj bi se predsednik NZS Aleksander Čeferin sestal z nekdanjim trenerjem beograjske Crvene zvezde, Robertom Prosinečkim, ter da naj bi mu ponudil selektorsko mesto slovenske nogometne reprezentance. Vse tovrstne navedbe Nogometna zveza Slovenije in Aleksander Čeferin najodločneje zavračata. Ne predsednik NZS ne katerikoli drug predstavnik NZS se ni ne srečal ne kakorkoli drugače stopil v kontakt z g. Robertom Prosinečkim. Kakor smo že poudarili, imata Slaviša Stojanovič in njegov strokovni štab, popolno podporo Nogometne zveze Slovenije in njenega predsednika."
43-letni Prosinečki je svojo trenersko kariero začel leta 2006 kot pomočnik Slavena Bilića na klopi hrvaške reprezentance. Decembra 2010 je sedel na klop Crvene zvezde, ki jo je po nesporazumih s klubskim vodstvom zapustil avgusta. Od takrat so ga povezovali s številnimi klubi, med drugimi tudi z ljubljansko Olimpijo. Prosinečki je priznal, da ga zanima mesto selektorja kamerunske reprezentance, vendar je to mesto prejšnji teden prevzel Jean Paul Akono.

Prosinečki bi bil prvi tuji selektor na klopi Slovenije. Pred Stojanovićem so slovensko reprezentanco vodili Zdenko Verdenik, Bojan Prašnikar, Srečko Katanec, Branko Oblak in Matjaž Kek.