Eden Hazard je zadel iz prostega strela, podal pa je še za dva zadetka. Foto: EPA
Eden Hazard je zadel iz prostega strela, podal pa je še za dva zadetka. Foto: EPA
David Faupala
David Faupala se je veselil izenačenja v 37. minuti. Foto: EPA
Martin Kelly
Martin Kelly je Crystal Palace popeljal v četrtfinale. Foto: Reuters
Van Gaalu odleglo po zmagi v FA-pokalu

Manuel Pellegrini se je v izjemno napornem ritmu tekem odločil, da tri dni pred tekmo osmine finala Lige prvakov v Kijevu spočije vse nosilce igre. Chelsea je zaigral z vsemi aduti.

Faupala presenetljivo izenačil
V 13. minuti je Pedro stresel vratnico z levico po podaji Cesca Fabregasa. V 35. minuti je Eden Hazard z leve strani podal pred vrata, kjer je Diego Costa neoviran z glavo zatresel mrežo. Le dve minuti zatem je City presenetljivo izenačil. David Faupala je bil natančen z bližine, potem ko je Cesar Azpilicueta izbil žogo naravnost v Francoza.

V drugem delu so se gostitelji zbrali. V 48. minuti je po podaji Hazarda zadel Willian. Pet minut zatem je z volejem z desnico po sredini gola meril Gary Cahill, vratar Willy Caballero je slabo posredoval in Chelsea je povedel s 3:1. V 67. minuti je Hazard izvedel prosti strel z 20 metrov, žogo je poslal z desno nogo v vratarjev kot, Caballero pa je bil na napačni nogi.

Četrt ure pred koncem je Martin Demichelis podrl Bertranda Traoreja v kazenskem prostoru. Z bele točke je streljal rezervist Oscar, a je Caballero njegov strel odbil. Končni izid je postavil Traore z lepim strelom z glavo, po podaji Oscarja je žogo spravil prek Caballera v mrežo.

Tottenham izpadel
Brez četrtfinala je ostal Tottenham, ki je na White Hart Lanu izgubil proti Crystal Palaceu z 0:1. Odločilni zadetek je v sodnikovem dodatku prvega polčasa z bližine dosegel Martin Kelly po podaji Wilfrieda Zahaja.

Bruce bi ukinil ponovljene tekme v pokalu
V soboto sta se Arsenal in Hull na stadionu Emirates razšla brez golov. Trener Hulla Steve Bruce je bil po srečanju vseeno nezadovoljen, ker je treba odigrati ponovljeno tekmo.

"Res je prav neverjetno, da moramo odigrati toliko tekem v tako kratkem času. Zakaj nismo preprosto odigrali podaljška in nato še izvajali enajstmetrovk. Res ne vem, zakaj moramo odigrati te ponovljene tekme," je pojasnil Bruce, ki želi, da bi njegovi varovanci vse moči usmerili k preboju nazaj v Premier ligo.

Osmina finala:
ARSENAL - HULL CITY (II) 0:0

READING (II) - West Bromwich 3:1 (0:0)
McShane 60., Hector 72., Piazon 94.; Fletcher 55.

WATFORD - Leeds United (II) 1:0 (0:0)
Wootton 54./ag

Bournemouth - EVERTON 0:2 (0:0)
Barkley 55., Lukaku 76.
Daniels (Bournemouth) je v 36. minuti zapravil 11-m.

Blackburn (II) - WEST HAM 1:5 (1:2)
Marshall 20.; Moses 26., Payet 36., 92., Emenike 64., 85.
RK: Taylor 55.; Kouyate 75.

Tottenham - CRYSTAL PALACE 0:1 (0:1)
Kelly 45.

CHELSEA - Manchester City 5:1 (1:1)
Diego Costa 35., Willian 48., Cahill 53., Hazard 67., Traore 89.; Faupala 37.
Oscar (Chelsea) je v 75. minuti zapravil 11-m.

Chelsea: Courtois, Azpilicueta, Cahill, Ivanović, Baba, Fabregas, Mikel (82./Matić), Pedro (70./Oscar), Willian, Hazard, Diego Costa (70./Traore).

Manchester City: Caballero, Zabaleta, Adarabioyo, Demichelis, Kolarov, Garcia Alonso, Garcia Serrano, Fernando (78./Humphreys-Grant), Celina (53./Barker), Iheanacho, Faupala.

Sodnik: Andre Marriner





Shrewsbury (III) - MANCHESTER UNITED 0:3 (0:2)
Smalling 37., Mata 45., Lingard 61.




Četrtfinale, 12.-14. marca:
READING (II) - CRYSTAL PALACE

EVERTON - CHELSEA

ARSENAL/HULL CITY (II) - WATFORD

MANCHESTER UNITED - WEST HAM

Van Gaalu odleglo po zmagi v FA-pokalu