Eliaquim Mangala si je izpolnil sanje, saj bo zaigral v Premier ligi. Foto: EPA
Eliaquim Mangala si je izpolnil sanje, saj bo zaigral v Premier ligi. Foto: EPA
Javier Hernandez
Tudi Javier Hernandez je na izhodnih vratih Old Trafforda. Foto: Reuters

Mangala je šesta poletna okrepitev Cityja po Bacaryju Sagnaju, Willyju Caballeru, Brunu Zuculiniju, Franku Lampardu in Mangalovem soigralcu iz Porta Fernandu.

"City je eden najboljših klubov v Evropi. To je pomemben korak za moj nadaljnji razvoj," je po podpisu petletne pogodbe povedal Mangala. Dodal je: "Želim si osvajati lovorike in verjamem, da jih bom. Sem ambiciozen, zato sem tudi tukaj. Vesel sem, da sem prišel v Anglijo, saj je Premier liga zame najboljša liga na svetu."

Van Gaal ne bo računal na sedem igralcev
Novi trener Manchester Uniteda Louis van Gaal v prihodnji sezoni ne bo računal na sedem igralcev, ki si morajo do konca avgusta najti nove delodajalce. Med njimi je tudi Belgijec Marouane Fellaini, ki je lani iz Evertona prestopil za kar 30 milijonov evrov.

Na izhodnih vratih so poleg Fellainija še Nani, Anderson, Rafael, Javier Hernandez, Wilfried Zaha in Will Keane. Japonski reprezentant Šindži Kagava ostaja na Old Traffordu. Nekdanji nizozemski selektor se je sestal z vsakim izmed naštetih nogometašev in jim pojasnil svojo odločitev.

Rdeči vragi so poleti za okrepitve porabili 73 milijonov evrov, pripeljali so vezista Athletica iz Bilbaa Anderja Herrero in Southamptonovega branilca Luka Shawa.

Po Olmu še Henriquez na Maksimiru
Zagrebški Dinamo si je od Manchester Uniteda izposodil čilskega napadalca Angela Henriqueza. Dinamo pa lahko 20-letnika tudi odkupi.

"Srečen sem, ker sem prišel v Dinamo. Sem motiviran in se želim dokazati. Verjamem, da je Dinamo pravi klub za to. Pred nami so pomembne tekme v Evropi, želim pomagati, da pridemo do skupinskega dela evropske lige," je dejal Henriquez, ki je v United prišel leta 2012, a prave priložnosti ni dočakal.

Dinamo je pred kratkim na Maksimir pripeljal še eno zanimivo ime. Iz Barcelone je zvabil enega največjih talentov svoje generacije, 16-letnega Španca Danija Olma.