Alexandre Cretu je Maribor popeljal v polfinale pokala. Foto: www.alesfevzer.com
Alexandre Cretu je Maribor popeljal v polfinale pokala. Foto: www.alesfevzer.com
Ivan Lendrić je dosegel edini zadetek Olimpije na domači tekmi proti Kopru. Foto: www.alesfevzer.com
Aluminij drugič zapored v pokalni polfinale
Maribor ostaja v boju za 10. pokalni naslov
Vijoličasti naprej po preobratu

Kakšna tekma ob Kamniški Bistrici! Mariborčani, ki so prvo srečanje v Ljudskem vrtu dobili z minimalno zmago (1:0), so še v 92. minuti zaostajali z 2:0, potem pa je zaostanek prepolovil Alexandru Cretu in zadel za polfinale. Končni izid je hip zatem s krasnim lobom z razdalje postavil Jasmin Mešanović.

Domžalčani so bili na dobri poti do uvrstitve med najboljše štiri ekipe. Že v prvem polčasu je skupno prednost vijoličastih izničil Adam Gnezda Čerin, vodstvo gostiteljev je z bele točke, potem ko je Melnjaka v kazenskem prostoru podrl Saša Ivković, podvojil Senijad Ibričić.

Vse je kazalo, da bodo Domžalčani uspeli streti nasprotnika iz štajerske prestolnice, a vijoličasti niso obupali. Še naprej so oblegali domača vrata, v drugi od treh minut sodnikovega dodatka je po predložku Blaža Vrhovca iz kota žogo z glavo v malo mrežico mojstrsko poslal Cretu.

Veselje med gostujočimi navijači in na mariborski klopi se še ni povsem poleglo, ko je že v naslednjem napadu za 2:2 z lobom z razdalje zadel Mešanović.

Tudi Mura med najboljše štiri
V polfinale je napredovala tudi Mura, ki je bila spet boljša od Gorice (3:2). V strelih je bilo 18:11, v strelih okvir vrat 9:4. V šesti minuti je zadel Amadej Maroša, ki je bil dvakratni strelec že v Novi Gorici, kjer je Mura trikratne zmagovalce pokala premagala z 0:3. Najlepši zadetek je dosegel Tomi Horvat, ko je v 51. minuti po podaji Nika Lorbka z lobom matiral vratarja Grego Sorčana. Tik pred koncem je rdeči karton dobil Andrija Filipović.

Olimpija gladko naprej
Zadnjo polfinalno vstopnico je dvignila Olimpija, ki je po visoki zmagi na prvi tekmi (0:5) brez večjih težav napredovala med prve štiri. Povratni obračun v Stožicah se je končal brez zmagovalca (1:1). Prek Edija Baše, ki je vratarja Nejca Vidmarja premagal po odbitem strelu, so v uvodnih minutah drugega polčasa povedli Primorci, a je izid po uri igre izenačil Ivan Lendrić. 27-letni Dalmatinec je žogo s petih metrov pospravil v mrežo, potem ko je koprski vratar Antonio Grlj nizko podajo Juiceja Lupete z desne strani odbil naravnost na njegovo nogo.

Pokal Slovenije, četrtfinale, povratne tekme:
MURA - Gorica 3:2 (1:1) 3:0
1.000; Maroša 6., Horvat 51., Karničnik 65.; M. Kavčič 17., Smajlagić 83.
Mura: Obradović, Pucko, Kurbus, Bošković, Rebernik, Maruško (76./Kouter), Lorbek (66./Kozar), Karničnik, Horvat, Šušnjara (76./Bobičanec), Maroša.
Gorica: Sorčan, Celcer, T. Kavčič (46./Tomiček), Lipušček, M. Kavčič, Curk, Kolenc (63./Jermol), Osuji (71./Smajlagić), Grudina, Kotnik, Filipović.
Sodnik: Roman Glažar (Hajdina)


Domžale - MARIBOR 2:2 (1:0) 0:1
1.600; Gnezda Čerin 36., Ibričić 76./11-m; Cretu 92., Mešanović 93.

Domžale: Mulalić, Klemenčič, Dobrovoljc, Melnjak, Sikošek, Gnezda Čerin, Mujan (71./Ibraimi), Hodžić, Ibričić, Podlogar (90./Žužek), Vuk (81./Nicholson).

Maribor: Pirić, Klinar, Ivković (78./Šuler), Rajčević, Viler, Cretu, Vrhovec, Pihler (78./Felipe), Bajde (78./Tavares), Mešanović, Zahović.

Sodnik: Andrej Žnidaršič (Kranj)


ALUMINIJ - Krško 0:0 2:2
100 gledalcev
Aluminij: Kovačić, Kontek, Petrović, Trdina (69./Kidrič), Maloku (85./Leko), Muminović, Ploj, Horvat (80./Marinšek), Tahiraj, Martinović, Krajnc.
Krško: Frelih, Brekalo, Ristovski (77./Vukušić), Da Silva, Vekić, Kulinitš, Volarič, Kovačič (46./Ogrinec), Ejup, Perić (74./Mandić), Štefulj.
Sodnik: Dragoslav Perić (Kranj)


OLIMPIJA - Koper 1:1 (0:0) 5:0
500; Lendrić 60.; Baša 49.
Olimpija: Vidmar, Boakye, Ilić, Gorenc (46./Maksimenko), Jurčević, Valenčič, Avramovski (78./Kobiljar), Lupeta, Lukanović (78./Suljić), Črnic, Lendrić.
Koper: Grlj, Hadžić, Petrović, Tramte, Maslić (71./Vrdoljak), Glavaš, Kovačević, Ajkić (86./Opara), Tomić, Baša, Verunica. (88./Fatić).
Sodnik: Darjan Kovačič (Grosuplje)

V krepkem tisku so izidi prvih tekem.

Aluminij drugič zapored v pokalni polfinale
Maribor ostaja v boju za 10. pokalni naslov
Vijoličasti naprej po preobratu