Kevin De Bruyne se želi dokazati v Premier ligi. Foto: EPA
Kevin De Bruyne se želi dokazati v Premier ligi. Foto: EPA

24-letni vezist v petek ne bo več v kadru za tekmo 3. kroga nemškega prvenstva proti Schalkeju, oba kluba pa se še dogovarjata o zadnjih podrobnostih (bonus ob morebitnem naslovu Citja). Po poročanju Bilda naj bi De Bruyne podpisal petletno pogodbo, letno naj bi v žep pospravil kar 20 milijonov evrov.

80 milijonov evrov je rekord Bundeslige, saj je bil do zdaj največ vreden poletni prestop Roberta Firmina iz Hoffenheima v Liverpool za 41 milijonov evrov.

Ta teden so potekala dolgotrajna pogajanja med zastopnikom zvezdnika Patrickom De Kosterjem in menedžerjem Wolfsburga Klausom Allofsom, ki se seveda zaveda, da bo brez najboljšega igralca težko konkuriral Bayernu in dortmundski Borussii v boju za vrh. "Volkovi" bodo letos igrali tudi v Ligi prvakov, v pokalu pa branijo naslov, že v drugem krogu pa jih konec tekma čaka Bayern.

De Bruyne je 18. januarja 2014 iz Chelseaja prišel k Wolfsburgu, kjer je leto in pol navduševal. Na 52 tekmah je dosegel 13 golov, zbral je tudi 27 podaj. Pogodbo z Wolfsburgom je imel podpisano do junija 2019.