Vicente del Bosque je s Španijo osvojil naslov svetovnih prvakov, zdaj pa želi na Euru 2012 ponoviti uspeh Luisa Aragonesa izpred štirih let. Foto: EPA
Vicente del Bosque je s Španijo osvojil naslov svetovnih prvakov, zdaj pa želi na Euru 2012 ponoviti uspeh Luisa Aragonesa izpred štirih let. Foto: EPA

"Pep se je odločil kot Barcelonin mož in pri tem se ne more nič storiti kot sprejeti, kar je naredil v klubu. On misli, da je to najbolje zanj in za Barco. Razumem ga in mu želim vse najboljše," je bil španski selektor razumevajoč do Guardiolovega odhoda, potem ko je s katalonskim gigantom osvojil 13 lovorik v štirih sezonah.

Del Bosque je komentiral tudi izpad obeh španskih velikonov iz Lige prvakov. "Želel sem si, da bi oba kluba igrala v finalu, kar sta si zaslužila," je mnenje selektorja, ki je priznal, da bo evropski neuspeh lahko negativno vplival tudi na špansko reprezentanco, ki jo junija čaka naloga, da ubrani naslov evropskega prvaka.

Nova priložnost za Torresa?
V povezavi s tem se je pojavilo tudi vprašanje, ali si lahko Fernando Torres, ki je s Chelseajem izločil Barcelono, lahko obeta vrnitev v reprezentanco in morebiti celo prvo enajsterico "furie". "Moram še oceniti stanje in se nato odločiti. Fernando tekmuje z igralci, ki imajo za seboj odlično sezono, zato bom moral biti čim bolj pošten."

Španija bo junija na Poljskem in Ukrajini pred zahtevno nalogo, ko bo na 14. evropskem prvenstvu branila naslov evropskih prvakov, kar v polstoletni zgodovini tekmovanja ni uspelo še nikomur.