Alessandro Del Piero bo nastopil v avstralski A-ligi, ki je stara zgolj sedem let. Foto: EPA
Alessandro Del Piero bo nastopil v avstralski A-ligi, ki je stara zgolj sedem let. Foto: EPA
Alessandro Del Piero
37-letnik iz Conegliana je kar 19 let branil barve Juventusa. Foto: EPA

37-letniku se je po koncu prejšnje sezone, v kateri je s črno-belimi osvojil naslov italijanskega prvaka, iztekla pogodba. Juventusov dres je priljubljeni Del Piero nosil kar 19 let, zdaj pa je čas za nove izzive. "Zame ni boljše izbire kot Sydney," je novinarjem v Torinu zatrdil nogometaš.

Želi uspeti v novem okolju
Del Piero je z Juventusom osvojil šest naslovov italijanskega prvaka, sredi devetdesetih let je postal tudi evropski klubski prvak. Z avstralskim prvoligašem je podpisal pogodbo, vredno kar dva milijona dolarjev (1,6 milijona evrov), s čimer je postal najbolje plačan igralec v ligi. "Nov izziv bom sprejel z navdušenjem - kot nekdo, ki želi uspeti v novem okolju. Zelo sem vesel, da sem se pridružil temu klubu. Zame je to velik trenutek, saj bom nadaljeval kariero v državi, kjer lahko prispevam veliko k razvoju igre, ki jo obožujem. Komaj čakam, da se moja avantura začne," je še povedal Del Piero, ki je obljubil, da namerava v Avstraliji preživeti nekaj časa in da vse skupaj ne bodo le daljše počitnice.

Zgodovinski dan za nogomet v Avstraliji
"Del Pierov prihod je zelo velik, to je zgodovinski dan za nogomet v Avstraliji," je dejal klubski predsednik Scott Barlov in dodal: "Ta prestop je posvečen vsem nogometnim navdušencem v Avstraliji!" Nogomet v Avstraliji ni med najbolj priljubljenimi športi, saj krepko zaostaja za ragbijem in avstralskim nogometom, zato avstralska nogometna zveza pričakuje, da bo Del Pierov prihod vzbudil precej večje zanimanje športne javnosti. V ligi so sicer že igrali nekdanji napadalec Manchester Uniteda Dwight Yorke, nekdanji napadalec Liverpoola Robbie Fowler ter znani avstralski nogometaši Harry Kewell, John Aloisi in Brett Emerton, ki bo v prihodnji sezoni igral ob Italijanu.

Del Piero bo pri Sydneyju po pričakovanjih nosil dres s številko 10.