Didier Deschamps, ki je leta 1998 postal svetovni prvak in dve leti zatem še evropski prvak s Francijo, bo sedel na klop galskih petelinov. Foto: EPA
Didier Deschamps, ki je leta 1998 postal svetovni prvak in dve leti zatem še evropski prvak s Francijo, bo sedel na klop galskih petelinov. Foto: EPA
Alessandro Nesta
Alessandro Nesta je bil eden najboljših branilcev v Serie A v zadnjem desetletju. Foto: Reuters

Laurent Blanc se s predsednikom francoske nogometne zveze Noelom Le Graetom ni dogovoril za podaljšanje pogodbe in je medtem že najavil svoje slovo. Deschamps je v letošnji sezoni Marseille popeljal do četrtfinala Lige prvakov, v katerem je bil prepričljivo boljši Bayern.

Ederson iz Lyona v Lazio
Z začetkom julija se je tudi uradno odprl prestopni rok na poletni nogometni tržnici. Lyon in Lazio sta se dogovorila o prestopu 26-letnega Brazilca Edersona, ki je z italijanskim prvoligašem podpisal petletno pogodbo. Honorato Campos Ederson se je Lyonu pridružil iz Nice leta 2008 za 14 milijonov evrov.

Ezequiel Lavezzi je tudi uradno prestopil iz Napolija v Paris Saint Germain. Parižane naj bi zanj odšteli kar okoli 30 milijonov evrov. Lavezzi je podpisal štiriletno pogodbo, od Neaplja pa se poslavlja po petih sezonah, v katerih je Napoliju pomagal do preboja v Ligo prvakov in tudi do zmage v italijanskem pokalnem tekmovanju.
Ferrara na klopi Sampdorie
Ciro Ferrara
, selektor reprezentance Italije do 21 let, bo v novi sezoni vodil Sampdorio. Ekipa iz Genove se je vrnila v Serie A. Rafael Benitez je zavrnil ponudbo vodstva Sampdorie, ki se je nato odločilo za nekdanjega branilca Napolija in Juventusa. Ferrara se je sedmkrat veselil naslova v italijanskem prvenstvu, dvakrat je bil najboljši z Napolijem, petkrat pa z Juventusom, s staro damo je leta 1996 osvojil tudi Ligo prvakov.

Thiago Silva ostaja pri Milanu
Thiago Silva
, ki velja za enega najboljših branilcev v Serie A, je podaljšal pogodbo z Milanom do leta 2017. Brazilec naj bi po novem z igranjem v rdeče-črnem dresu na leto zaslužil približno šest milijonov evrov. Vodstvo Milana je zavrnilo mamljivo ponudbo PSG-ja. Parižani so ponujali kar 40 milijonov ter še deset milijonov evrov v nagradah za Brazilca.

Nesta in Di Vaio v Montreal
Nekdanji italijanski reprezentant Alessandro Nesta se bo preselil v severnoameriško poklicno Ligo MLS. Nesta je tik pred podpisom enoletne pogodbe z moštvom v Montreal Impact. Moštvo iz Kanade je pretekli mesec že okrepil napadalec Marco di Vaio.

Rafael ostaja na Old Traffordu, Owen odhaja
Mladi brazilski nogometaš Rafael je podpisal novo pogodbo z Manchester Unitedom. Rafael bo dres rdečih vragov nosil vsaj do konca sezone 2015/16. Rafaelov brat dvojček Fabio je medtem začasno zapustil United, kot posojen igralec bo eno leto igral za Queens Park Rangers.

Michael Owen, ki je nekoč blestel v dresu Liverpoola, prihodnjo sezono ne bo več nosil dres Manchester Uniteda. Napadalec je po treh letih uradno prost igralec.

Vasco da Gama je prodal enega najbolj vročih nogometašev brazilske lige. Romulo, tudi že član brazilske reprezentance, se za osem milijonov evrov seli v Spartak iz Moskve.