Nogometaši Bordeauxa so po 26 letih znova dvignili francoski pokal. Foto: EPA
Nogometaši Bordeauxa so po 26 letih znova dvignili francoski pokal. Foto: EPA
Cheick Diabate
Cheick Diabate je v predzadnji minuti odločil finalno tekmo francoskega pokala. Foto: EPA

Bordeaux je četrtič osvojil francoski pokal, pred tem je bil uspešen v letih 1941, 1986 in 1987. Na Stade de Franceu je Bordeaux povedel v 39. minuti, ko je po sijajni podaji Mariana zadel Diabate.

Izjemno napet drugi polčas
Na začetku drugega polčasa je Miloš Ninković povlekel za dres Diabateja, njegov strel z bele točke pa odbil vratar Eviana Bertrand Laquait. Evian je dobil nov zalet in Yannick Sagbo je z bližine izenačil v 51. minuti. Le dve minuti zatem je po podaji Gregoryja Serticha s prostega strela zadel Henri Saivet.

V 70. minuti je Saber Khelifa z leve strani podal pred vrata, Brice Dja Djedje pa je z bližine izid poravnal na 2:2. Vse je že kazalo na podaljšek, ko je Nicolas Maurice-Belay z izjemno visoko podajo našel Diabateja, ki je matiral Laquaita v predzadnji minuti.

Finale, St. Denis:
BORDEAUX - Evian 3:2 (1:0)
Diabate 39., 89., Saivet 53.; Sagbo 51., Dja Djedje 70.
V 48. minuti je Diabete zapravil 11-m.

Bordeaux: Carrasso, Mariano, Henrique, Sane, Tremoulinas, Plašil (67./Poko), Sertic, Obraniak, Maurice-Belay, Saivet, Diabate.

Evian: Laquait, Dja Djedje, Cambon, Betao, Wass, Bérigaud, Rabiu (82./Tie Bi), Sorlin, Ninković (59./Barbosa), Khelifa, Sagbo.

Sodnik: Fredy Fautrel