Simon Rožman ima pripravljeno taktiko. Bo delovala? Foto: www.alesfevzer.com
Simon Rožman ima pripravljeno taktiko. Bo delovala? Foto: www.alesfevzer.com
Domžale odločno po senzacijo proti Freiburgu

Tekma bo v četrtek ob 21.05 v Stožicah. "Čakata nas še dva dneva do tekme leta za našo mlado ekipo. Že na prvi tekmi smo videli tisto, kar smo pričakovali. Okusili smo moč, disciplino Freiburga. V večjem delu tekme smo tudi mi pokazali zobe in kakovost, bili tudi dominantni, žal pa nam ni uspelo zadeti. Ampak imamo aktiven rezultat," je previden trener Domžal Simon Rožman.

Nagradna igra
Vabljeni k sodelovanju v nagradni igri. Odgovor na vprašanje "Kdo je dosegel edini zadetek na prvi tekmi 3. predkroga Evropske lige med Freiburgom in Domžalami?" napišite v komentarju pod fotografijo na Facebooku tukaj. Izmed vseh pravilnih odgovorov bomo izžrebali tri srečneže, ki bodo prejeli po dve vstopnici za četrtkovo povratno tekmo 3. predkroga Evropske lige med NK Domžale in SC Freiburg v Stožicah.


Matjašič ne bo igral

"Kakovost je na strani Freiburga, prav tako denar in vse skupaj. Želja, motiv in energija pa bodo na naši strani. Upamo na sijajno predstavo z naše strani. Popravili smo določene podrobnosti v igri, mislim, da nas to lahko nagradi. To bi bila prava senzacija v Evropi," pravi Rožman, ki ne bo mogel računati na Jureta Matjašiča.

Freiburg kontinuirano napada
Prvi mož domžalske stroke ni želel razkriti podrobnosti o igri: "Veste, tudi tekmeci berejo. Freiburg zelo dobro in kontinuirano napada, ko pride v zadnjo tretjino, ima kakovosten zaključek. Z naše strani ne bo kalkulacij. Od prve minute bomo poskušali zadevo peljati v svojem ritmu. Imamo načrt, videli pa bomo, v kakšni meri ga bomo lahko izpeljali."

Tekaško so v vrhunski formi
"Ko jih stisneš v obroč, se branijo z devetimi, desetimi igralci. Tu pripravljamo določena presenečenja. Pomembno dejstvo je, da si želimo imeti pobudo, saj se tako tekmec ne počuti tako udobno kot doma. Tekaško smo v vrhunski formi. Ne gresta pa nam na roko ritem tekem in vročina. Ampak fantje imajo ogromen motiv. Preteči bo treba po 13 kilometrov, narediti 35 sprintov, tako da bo energijsko gledano tekma zelo težka," je srečanje z novinarji končal Rožman.

Povratna tekma, četrtek ob 21.05:
DOMŽALE - FREIBURG 0:1
Sodnik:
Alexandre Boucaut (Belgija)
V krepkem tisku je izid prve tekme.

Domžale odločno po senzacijo proti Freiburgu