Robert Lewandowski je na 48 tekmah v prejšnji sezoni dosegel 36 zadetkov. Foto: EPA
Robert Lewandowski je na 48 tekmah v prejšnji sezoni dosegel 36 zadetkov. Foto: EPA

Novica o odhodu 24-letnega Poljaka v Műnchen se je prvič pojavila pred polfinalom Lige prvakov in bila "vroča" vse do zdaj, ko je izvršni direktor kluba Hans Joachim Watzke dokončno prečrtal to možnost: "Robert Lewandowski v tem prestopnem roku zagotovo ne bo odšel v Bayern. Odločitev je dokončna. O tem smo obvestili Roberta in njegove svetovalce. Poglavje Bayern je končano, ker ni bilo pisne ponudbe."

Najboljši strelec Borussie, ki ima pogodbo s klubom do konca prihodnje sezone, je prejšnji teden dejal, da pričakuje "prestop v želeni klub" v nekaj dneh.

Njegov agent je pred kratkim dejal, da je Bayern najverjetnejši novi klub Lewandowskega, a da ni še nič podpisanega. "Iz Bayerna so nas v zadnjih štirih tednih poklicali dvakrat. Povedali smo jim, da potrebujemo pisno ponudbo, toda do danes je niso poslalil. Če hoče Robert oditi v München, bo imel novo priložnost naslednje leto," je povedal Watzke, ki pa ni izključil možnosti prestopa v drugi klub. "Nisem rekel, da bo ostal v Borusii tudi letos, zagotovo pa ne bo odšel v Bayern."