Didier Drogba je glavni as iz rokava trenerja Fatiha Terima. Foto: EPA
Didier Drogba je glavni as iz rokava trenerja Fatiha Terima. Foto: EPA
Didier Drogba
Didier Drogba je proti madridskemu Realu vknjižil krstni nastop v Ligi prvakov. Foto: EPA
Cristiano Ronaldo, Fabio Coentrao in Michael Essien
Nogometaši Reala (na fotografiji Cristiano Ronaldo, Fabio Coentrao in Michael Essien) se temeljito pripravljajo na obračun z Galatasarayem. Foto: EPA
Jürgen Klopp
Trenerju Borussie Jürgen Klopp ima številne težave s sestavo začetne enajsterice za obračun z Malago. Foto: EPA
Manuel Pellegrini
Trener Malage Manuel Pellegrini je ekipo že vodil v polfinalu Lige prvakov, in sicer v sezoni 2005/06 na klopi Villarreala. Mu bo med najboljše štiri ekipe v Evropi uspelo prodreti tudi letos? Foto: EPA

34-letni napadalec, ki je lani s Chelseajem osvojil Ligo prvakov, je prvič v tem tekmovanju zaigral prav na slovitem madridskem stadionu septembra 2003, ko je nosil še dres Olympiqua iz Marseilla. Tedaj je svojo ekipo v 26. minuti povedel v vodstvo, a so Španci vajeti hitro vzeli v svoje roke ter z zadetki Roberta Carlosa, Luisa Figa in Ronalda (2) tekmo dobili s 4:2.

Terim kot Mourinho
Napadalec Slonokoščene obale je prvi zvezdnik carigrajskega moštva, ki letos, tudi po zaslugi izjemnega Buraka Yilmaza, blesti v najelitnejšem klubskem tekmovanju v Evropi. V osmini finala so s skupnim izidom 4:3 odpravili Schalke. Za velik obračun z Realom je trener Fatih Terim svoje varovance še posebej pripravil. "Fatih je podoben Mourinhu. Zelo blizu je nogometašem in se z nami ves čas pogovarja. Psihologija je v športu zelo pomembna in tega se Terim dobro zaveda," je dejal Drogba.

Ni jih strah izgubiti
Realu se je v polfinale uspelo uvrstiti v zadnjih dveh sezonah, medtem ko se je Galatasaray med najboljše štiri nazadnje prebil pred skoraj četrt stoletja. "Naše glavno orožje je pogum. Ni nas strah," je povedal trener Terim, ki je že vodil turško reprezentanco, Milan in Fiorentino. "Nikoli se ne ustrašimo nasprotnika, vselej igramo tako. Naša glavna prednost je ta, da se ne bojimo poraza ali izpada iz tega tekmovanja," je še dodal 59-letnik.

Ronaldu vseeno, kje se igra prva tekma
"Galatasaray je ekipa, ki zelo rada napada. To je za nas dobra novica, saj imamo boljše možnosti, ko nas moštva napadajo," je pred obračunom v sredo novinarjem dejal Cristiano Ronaldo, ki je prepričan, da prva tekma pred domačim občinstvom ni ne prednost ne slabost: "To ni nič posebnega. Tako ali tako moramo odigrati obe tekmi in zmagati. Zame je to vse isto. Obračun bo na obeh tekmah zelo odprt." Na tem četrtfinalnem obračunu se bosta na zelenici srečala najboljša strelca letošnje Lige prvakov, Ronaldo in Yilmaz. Portugalca je dosežek Turka navdušil, dejal je, da je "doseči osem zadetkov v Ligi prvakov vse prej kot lahko", a na novinarski konferenci je raje spregovoril o soigralcu Mesutu Özilu.

"Za nas je Özil izredno pomemben. V zadnjih sezonah je dokazal, da je izredno pomemben člen naše ekipe. Rad igram z njim, je zelo inteligenten igralec, na zelenici se dobro razumeva," je še dodal Ronaldo.

Kloppu preglavice povzročajo poškodbe
Pri Borussii iz Dortmunda bodo vse moči, potem ko so že pred časom izgubili boj za naslov nemškega prvaka, usmerili v Ligo prvakov, kjer se bodo v četrtfinalu udarili z Malago. Ekipa Jürgena Kloppa ima številne težave s poškodovanimi igralci, med njimi je tudi branilec Marcel Schmelzer, ki si je na tekmi s Stuttgartom zlomil nos. "Imam poškodovan nos, a zagotovo bom igral," je prepričan Schmelzer, ki bo proti Malagi najverjetneje zaigral z zaščitno masko. Kloppu preglavice povzročata tudi Sven Bender in Kevin Grosskreutz, ki zdravita poškodovani gleženj, še pred kratkim sta bila vprašljiva tudi Marco Reus in Felipe Santana. "Zavedamo se, da bo tekma zelo težka. To ni Barcelona, a dokazali so, da znajo igrati zelo dobro," je prepričan branilec črno-rumenih Lukasz Piszczek.

Sreda ob 20.45:
REAL MADRID - GALATASARAY

Verjetni postavi:

Real Madrid: Lopez, Arbeloa, Pepe, Ramoes, Coentrao, Khedira, Alonso, Di Maria, Özil, Ronaldo, Benzema.

Galatasaray: Muslera, Eboue, Kaya, Nounkeu, Riera, Sneijder, Melo, Inan, Altintop, Yilmaz, Drogba.

Sodnik: Svein Oddvar Moen (Norveška)


MALAGA - BORUSSIA DORTMUND

Verjetni postavi:

Malaga: Caballero, Gamez, Weligton, Demichelis, Antunes, Toulalan, Iturra, Joaquin, Baptista, Isco, Santa Cruz.

Borussia Dortmund: Weidenfeller, Piszczek, Subotić, Santana, Schmelzer, Bender, Gündogan, Blaszczykowski, Götze, Reus, Lewandowski.

Sodnik: Jonas Eriksson (Švedska)