Didier Drogba je bil zelo zaslužen za številne uspehe Chelseaja v preteklih sezonah. Foto: EPA
Didier Drogba je bil zelo zaslužen za številne uspehe Chelseaja v preteklih sezonah. Foto: EPA

33-letni napadalec iz Slonokoščene obale je dosegel skoraj 150 golov za modre, odkar je leta 2004 prestopil iz Marseilla za 24 milijonov britanskih funtov. S Chelseajem je trikrat osvojil Premier ligo, trikrat Pokal FA, manjka mu le tista najbolj dragocena lovorika - zmaga v Ligi prvakov.

"Didier je imel ugodne ponudbe iz Rusije, Azije in ZDA. Milan se je zanimal za posojo s poznejšo možnostjo podpisa nove pogodbe, a sem takoj rekel ne. Pri njegovih letih se mu ni treba več dokazovati. Odšel bo v tisti klub, ki mu bo ponudil največ denarja. Ko pošteno zaideš v trideseta leta, je treba gledati samo na to, da boš lahko plačeval vse svoje račune," je bil odločen njegov agent Thierno Seydi.

Popolna prenova v napadu
Zelo veliko se govori o pretopu v Los Angeles ali pa k ruskemu klubu Anži Mahačkala, kjer že igra Samuel Eto'o. Chelseaju v letošnji sezoni ne gre po načrtih. V Premier ligi ima po 13 krogih že 10 točk zaostanka za vodilnim Manchester Cityjem. V Ligi prvakov se bodo modri reševali v zadnjem krogu proti Valencii doma. Obeta se prevetritev kadra, saj je na izhodnih vratih tudi Nicolas Anelka, ki je tik pred odhodom na Kitajsko.