Ljubinko Drulović je s Partizanom igral v Ligi prvakov, zdaj pa bo vodil moštvo v Evropski ligi, kjer ima po dveh krogih že šest točk. Foto: EPA
Ljubinko Drulović je s Partizanom igral v Ligi prvakov, zdaj pa bo vodil moštvo v Evropski ligi, kjer ima po dveh krogih že šest točk. Foto: EPA

Kaplja čez rob je bil remi sedemkratnih srbskih prvakov 2:2 z Radnikom po vodstvu z 2:0 ob polčasu. Milinković je po tekmi v Surdulici ponudil odstop, ki ga je upravni odbor sprejel.

47-letni nekdanji dolgoletni reprezentant Drulović je dobro znan tudi slovenskim ljubiteljem nogometa kot trener ptujske Drave, na klopi katere je bil v sezoni 2008/09, in kot nekdanji soigralec zdajšnjega športnega direktorja slovenskih državnih prvakov iz Maribora Zlatka Zahovića pri Portu in Benfici.

Drulović je člansko igralsko kariero začel v vrstah Slobode iz Užic, pred selitvijo na Pirenejski polotok pa je nosil še majico beograjskega Rada. Na Portugalskem je igral za klube Gil Vicente, Porto in Benfico, v sezoni 2003/04 je igral za Partizana, ko je ta nastopal v skupinskem delu Lige prvakov, igralsko kariero pa je sklenil pred desetimi leti v vrstah portugalskega Penafiela.

Izjemen uspeh z mlado srbsko izbrano vrsto
Izkazal se je kot selektor mlade srbske reprezentance do 19 let, ki jo je leta 2013 popeljal do prvega naslova evropskih prvakov v tej starostni kategoriji na evropskem prvenstvu U-19 v Litvi. Srbi so v finalu z 1:0 premagali mlade Francoze.

Debitiral bo proti Bilbau
Drulović je pred prihodom na Partizanovo klop od aprila opravljal funkcijo nogometnega selektorja Makedonije, kjer je zamenjal Boška Đurovskega. Lani je bil tudi vršilec dolžnosti srbske A ekipe. Partizan bo njegov drugi klub v Srbiji, s katerim bo sodeloval kot trener. Leta 2008 je bil kratek čas trener Banata iz Zrenjanina.

Na klopi črno-belih bo debitiral prihodnji četrtek v Evropski ligi na domači tekmi proti Athleticu iz Bilbaa. Partizan zaseda četrto mesto in ima ob odigrani tekmi več 11 točk manj od vodilne Crvene zvezde.