Gonzalo Higuain je po četrt ure načel mrežo Wolfsburga. Foto: EPA
Gonzalo Higuain je po četrt ure načel mrežo Wolfsburga. Foto: EPA
Marek Hamšik
Marek Hamšik je dvakrat zadel po velikih napakah obrambe Wolfsburga. Foto: EPA
Khouma Babacar
Khouma Babacar je tik pred koncem sodnikovega dodatka dosegel izjemno pomemben zadetek v gosteh za Fiorentino. Foto: Reuters
Napoli z nogo in pol že v polfinalu

Jasmin Kurtić ni prijavljen za srečanja izločilnih bojev, Josip Iličić pa je sedel na klopi.
Babacar izkoristil edino priložnost Fiorentine
Italijani so v Kijevu v prvem polčasu več napadali, a niso bili uspešni. Kijevska ekipa se je dobro branila, edino pravo priložnost v prvem delu pa izkoristila. V 36. minuti je zadel Jeremain Lens.Njegov strel z 20 metrov je zadel Stefana Savića, žoga je preletela vratarja Neta in končala v mreži.
V nadaljevanju so domači umirili tekmece, ki rahle terenske premoči niso znali unovčiti. Ukrajinci so dobro branili minimalno prednost vse do sodnikovega dodatka, ko je neodločenost domače obrambe pri izbijanju žoge izkoristil Khouma Babacar in z lepim strelom prek glave poslal žogo v mrežo za 1:1.

Polom Wolfsburga v Volkswagen Areni
Neapeljčani so presenetljivo visoko ugnali drugo ekipo Bundeslige. Gostitelji so v uvodnih desetih minutah jalovo pritiskali, po četrt ure pa doživeli šok. Dries Mertens je poslal dolgo žogo v kazenski prostor, Gonzalo Higuain se je izognil prepovedanemu položaju, nato pa si zaustavil žogo z roko in jo z desetih metrov z desnico pospravil v mrežo. Sodnik Antonio Mateu Lahoz ni videl igranja z roko in je zadetek priznal. Osem minut zatem je razigrani Higuain z desne strani podal pred vrata, kapetan Marek Hamšik pa je lepo vtekel in z desnico matiral Diega Benaglia.
V 64. minuti je Banaglio podal do Josuhe Guilavoguija, ki si je izjemno slabo zaustavil žogo. Jose Callejon je hitro zaposlil Hamšika, ki je z osmih metrov z desno nogo povišal na 0:3. Četrt ure pred koncem popoln polom "volkov" v režiji dveh rezervistov. Lorenzo Insigne je z leve strani podal pred vrata, kjer je Manolo Gabbiadini z glavo zadel za 0:4. V 80. minuti sta častni zadetek za Wolfsburg prav tako zrežirala rezervista. Ivan Perišić je prodrl po levi strani in podal pred vrata, kjer je Nicklas Bendtner postavil končni izid.
Rezervista Bacca in Suarez junaka v Sevilli
Zenit je na stadionu Sanchez Pizjuan dolgo vodil z zadetkom Aleksdandra Rjazanceva iz prvega dela, a je rezervist Carlos Bacca, v igro je vstopil le devet minut predtem, v 73. minuti z glavo izenačil. Ko je že kazalo, da zmagovalca ne bo, pa je za navdušenje domačih navijačev poskrbel še en nogometaš, ki tekme ni začel. Denis Suarez je z natančnim volejem v 88. minuti poskrbel za pomembno prednost pred povratno tekmo.

Četrtfinale, prve tekme:
DINAMO KIJEV - FIORENTINA 1:1 (1:0)
Lens 36.; Babacar 92.
Iličić (Fiorentina) je sedel na klopi.

Dinamo Kijev: Šovkovski, Danilo Silva, Hačeridi, Dragović, Antunes (24./Vida), Sidorčuk (68./Belhanda), Ribalka, Jarmolenko, Bujalski (80./Čumak), Lens, Teodorczyk.

Fiorentina: Neto, Tomović, Gonzalo Rodriguez, Savić, Marcos Alonso, M. Fernandez, Badelj, Borja Valero (83./Aquilani), Salah, Gomez (77./Babacar), Joaquin (68./Vargas).

Sodnik: Szymon Marciniak (Poljska)




SEVILLA - ZENIT 2:1 (0:1)
Bacca 73., D. Suarez 88.; Rjazancev 29.

Sevilla: Sergio Rico, Coke (46./D. Suarez), Pareja, Kolodziejczak, Tremoulinas, Krychowiak, Iborra (46./Mbia), Vidal, Banega, Reyes, Gameiro (64./Bacca).

Zenit: Lodigin, Neto, Garay, Lombaerts, Anjukov, Javi Garcia, Witsel, Šatov (75./Hodžanijazov), Rjazancev (82./Timoščuk), Rodić (65./Mogievec), Rondon.

Sodnik: Bas Nijhuis (Nizozemska)




CLUB BRUGGE - DNIPRO DNIPROPETROVSK 0:0

Club Brugge: Ryan, de Fauw, Simons, Mechele, de Bock, Silva, Vormer, Victor Vazquez, Refaelov (89./Coopman), Oulare Obbi (72./de Sutter), Izquierdo (78./Dierckx).

Dnipro: Bojko, Fedetcki, Douglas, Čeberjačko, Matos, Luhkevič (80./Gama), Kankava, Fedorčuk, Konopljanka, Rotan (89./Bezus), Kalinić (78./Seleznjov).

Sodnik: Damir Skomina (Slovenija)




WOLFSBURG - NAPOLI 1:4 (0:2)
Bendtner 80.; Higuain 15., Hamšik 23., 64., Gabbiadini 77.

Wolfsburg: Benaglio, Vieirinha, Naldo, Knoche, Rodriguez, Guilavogui (70./Arnold), Luiz Gustavo, Caligiuri, De Bruyne, Schürrle (64./Perišić), Dost (57./Bendtner).

Napoli: Andujar, Maggio, Raul Albiol, Britos, Ghoulam, David Lopez, Inler, Jose Callejon, Hamšik (75./Gabbiadini), Mertens (60./Insigne), Higuain (86./Henrique).

Sodnik: Antonio Mateu Lahoz (Španija)

Povratne tekme bodo 23. aprila.

Napoli z nogo in pol že v polfinalu