Jose Maria Basanta je Fiorentini zagotovil zelo dobro izhodišče pred povratno tekmo. Foto: EPA
Jose Maria Basanta je Fiorentini zagotovil zelo dobro izhodišče pred povratno tekmo. Foto: EPA
Rodrigo Palacio
Rodrigo Palacio je že v prvem polčasu dvakrat zuatresel mrežo Celtica. Foto: EPA
Mario Balotelli
Mario Balotelli je zanesljivo izvedel najstrožjo kazen. Foto: EPA
Gervinho
Gervinho je poskrbel za vodstvo Rome, ki je znova le remizirala. Tudi na zadnjih petih domačih tekmah v Serie A je odnesla točko. Foto: EPA
Bas Dost
Bas Dost je prejšnjo soboto kar štrikrat zatresel mrežo Bayerja iz Leverkusna, proti Sportingu je bil natančen dvakrat. Foto: EPA

Na White Hart Laneu so gostitelji začeli sijajno. Povedli so že v 6. minuti, ko je po kotu Paulinha z volejem mrežo zatresel Roberto Soldado. Italijani so izenačili devet minut pred odmorom, ko se je v gneči pred vrati odlično znašel Jose Maria Basanta. V zadnji minuti prvega polčasa je Nacer Chadli stresel prečko, žogo se je odbila pred golovo črto.
Iličić zamenjal Gomeza

V drugem delu je bila Fiorentina enakovreden tekmec. Vincenzo Montella je v 85. minuti iz igre vzel Maria Gomeza, vstopil je Josip Iličić. Italijani Jasmina Kurtića sploh niso prijavili in nima pravice nastopa.Gostje so z disciplinirano igro prišli do zelo ugodnega izida pred povratno tekmo naslednji četrtek v Firencah.

Inter brez Handanovića zapravil lepo prednost
Inter je gostovanje na Celtic Parku začel s hitrim golom. Že v četrti minuti je bil uspešen Xherdan Shaqiri. V 13. minuti je Rodrigo Palacio povišal že na 0:2, a veselje Italijanov ni trajalo dolgo. V 24. minuti je znižal Stuart Armstrong po podaji Adama Matthewsa, čez dve minuti pa je za izenačenje poskrbel Hugo Campagnaro, ki je zatresel lastno mrežo. Tik pred odhodom na odmor je Palacio zadel še drugič za 3:2.
Ko je že vse kazalo na zmago Interja, je v 93. minuti končni izid z volejem postavil John Guidetti. Žogo je poslal pod prečko po podaji Liama Hendersona. Samir Handanović je sedel na klopi, v vratih je stal Juan Pablo Carizzo.
Balotelli odločil z bele točke
Liverpool se je na Anfieldu dolgo časa mučil z Bešiktašem (1:0). Odločitev je padla pet minut pred koncem, ko je Ramon Motta v kazenskem prostoru podrl Jordona Ibeja, z bele točke pa je bil natančen Mario Balotelli. Italijanski napadalec se je z Jordanom Hendersonom pregovarjal o tem, kdo bo izvedel najstrožjo kazen. 24-letni Balotelli, ki je imel velike težave pri redsih, je odločno vzel žogo in zanesljivo zadel.
Nov remi Rome
Roma nikakor ne najde poti iz krize. V italijanskem prvenstvu vse bolj izgublja priključek z Juventusom. Serijo remijev so Rimljani nadaljevali tudi v Evropski ligi (1:1). Gostitelji so povedli v 22. minuti, ko je Vassilios Torosidis podal do Gervinha, ki je zatresel mrežo. V 55. minuti je z bližine izenačil Colin Kazim Richards.
Iborra priigral minimalno prednost Sevilli
Sevilla, ki brani naslov v Evropski ligi, je na stadionu Ramon Sanchez Pizjuan premagala Borussio iz Mönchengladbacha z 1:0. Nemci so bili v prvem polčasu boljši tekmec. V 33. minuti je izjemno priložnost zapravil Fabian Johnson, izkazal se je vratar Sergio Rico. V 70. minuti je po desni strani ušel Diogo Figueiras in podal v sredino, kjer je Vicente Iborra z desetih metrov z desnico zatresel mrežo.

Dost znova junak v Wolfsburgu
Wolfsburg nadaljuje izjemne igre. V Bundesligi so izbranci Dieterja Heckinga prvi zasledovalci Bayerna, v Evropski ligi pa so na odlični poti do osmine finala. Proti Sportingu iz Lizbone je znova blestel Bas Dost (2:0). Nizozemski napadalec je takoj na začetku drugega polčasa zadel z desnico s 14 metrov po lepi podaji Nalda. Končni izid je postavil v 63. minuti po podaji Kevina De Bruyneja.

1/16 FINALA, prve tekme:
ROMA - FEYENOORD 1:1 (1:0)
Gervinho 22.; Kazim-Richards 55.

Roma: Skorupski, Torosidis, Manolas, Yanga-Mbiwa, Holebas, Nainggolan, De Rossi (65./Keita), Pjanić, Gervinho, Totti (65./Doumbia), Verde (75./Florenzi).

Feyenoord: Vermeer, Wilkshire (30./Karsdorp), Boulahrouz, Kongolo, Nelom, El Ahmadi, Immers, Clasie, Toornstra, Kazim-Richards, Vilhena.

Sodnik: Ovidiu Alin Hategan (Romunija)




AALBORG - CLUB BRUGGE 1:3 (0:2)
Helenius 71.; Oulare 25., Refaelov 29., Petersen 61./ag

DNIPRO - OLYMPIACOS 2:0 (0:0)
Kankava 51., Rotan 55.

PSV EINDHOVEN - ZENIT 0:1 (0:0)
Hulk 64.

TORINO - ATHLETIC BILBAO 2:2 (2:1)
Maxi Lopez 18., 42.; Williams 9., Gurpegi 73.

TRABZONSPOR - NAPOLI 0:4 (0:3)
Henrique 6., Higuain 20., Gabbiadini 27., Zapata 92.
Mertens (Napoli) je v 85. minuti zapravil 11-m.

WOLFSBURG - SPORTING LIZBONA 2:0 (0:0)
Dost 46., 63.

YOUNG BOYS - EVERTON 1:4 (1:3)
Hoarau 10.; Lukaku 24., 39., 58., Coleman 28.
RK: Stones 63./Everton
Hoarau (Young Boys) je v 64. minuti zapravil 11-m.

AJAX - LEGIA VARŠAVA 1:0 (1:0)
Milik 35.

CELTIC - INTER 3:3 (2:3)
Armstrong 24., Campagnaro 26./ag, Guidetti 93.; Shaqiri 4., Palacio 13., 45.
Handanović (Inter) je sedel na klopi.

Celtic: Gordon, Matthews (81./Ambrose), Denayer, van Dijk, Izaguirre, Brown, Biton, Mackay-Steven, Johansen, Armstrong (75./Henderson), Griffiths (75./Guidetti).

Inter: Carrizo, Santon, Ranocchia, Juan Jesus, Campagnaro, Kuzmanović (79./Dodo), Guarin, Medel, Shaqiri, Icardi (75./Kovačić), Palacio.

Sodnik: Istvan Vad (Madžarska)




LIVERPOOL - BEŠIKTAŠ 1:0 (0:0)
Balotelli 84./11-m

Liverpool: Mignolet, Can, Škrtel, Sakho, Ibe, Henderson, Allen (63./Lovren), Moreno, Lallana (77./Sterling), Coutinho (63./Balotelli), Sturridge.

Bešiktaš: Gönen, Kurtulus, Franco, Gülüm, de Morais Motta, Hutchinson, Kavlak, Töre, Sosa (60./Ozyakup), Sahan (72./Frei Koyunlu), Ba.

Sodnik: Szymon Marciniak




GUINGAMP - DINAMO KIJEV 2:1 (0:1)
Beauvue 72., Diallo 75.; Veloso 19.
RK: Jarmolenko 39., Belhanda 45./oba Dinamo Kijev
Sodil je Slavko Vinčić.

SEVILLA - BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH 1:0 (0:0)
Iborra 70.

VILLARREAL - SALZBURG 2:1 (1:0)
Uche 32., Čerišev 54.; Soriano 48./11-m

ANDERLECHT - DINAMO MOSKVA 0:0
RK: Büttner 75./Dinamo Moskva

TOTTENHAM - FIORENTINA 1:1 (1:1)
Soldado 6.; Basanta 36.

Tottenham: Lloris, Walker, Fazio, Vertonghen, Davies, Paulinho (84./Mason), Bentaleb, Townsend (73./Lamela), Eriksen, Chadli (66./Kane), Soldado.

Fiorentina: Tatarusanu, Savić, Gonzalo Rodriguez, Basanta, Joaquin, Fernandez, Pizarro, Borja Valero (78./Badelj), Pasqual (66./Alonso), Salah, Gomez (85./Iličić).

Sodnik: Carlos Velasco Carballo

Povratne tekme bodo 26. februarja.