Josip Iličić je odlično izkoristil ponujeno priložnost in se dokazal trenerju Vincenzu Montelli. Foto: EPA
Josip Iličić je odlično izkoristil ponujeno priložnost in se dokazal trenerju Vincenzu Montelli. Foto: EPA
Josip Iličić
Iličić je mojstrsko zabil žogo pod prečko. Foto: EPA
Kevin De Bruyne
Kevin De Bruyne je bil junak tekme na Volkswagen-Areni. Foto: EPA
Naldo
Naldo je z glavo izenačil v 28. minuti. Foto: EPA
Vitolo
Vitolo se je veselil najhitrejšega zadetka v zgodovini Evropske lige. Foto: EPA
Vitolo zadel že v 13. sekundi
Iličić z desno nogo poslal žogo pod prečko

Vincenzo Montella je tokrat Iličića uvrstil v začetno postavo in zadel v polno. Jasmin Kurtić ni prijavljen za nastope v Evropski ligi.
Gostitelji so v Firencah povedli v 17. minuti, ko je Daniele De Rossi naredil veliko napako, podal je naravnost do Mohameda Salaha. Napadalec je potegnil proti kazenskemu prostoru in na desni strani našel Iličića, ki je z izjemnim strelom z desnico pospravil žogo pod prečko, vratar Lukasz Skorupski je bil prekratek. Roma je pritisnila ob koncu prvega dela, strel Alessandra Florenzija je odbil vratar Neto.

Ljajić zapravil 11-m, Keita izenačil
Po uri igre je Juan Manuel Iturbe stekel sam proti Netu, ki ga je v kazenskem prostoru podrl. Z bele točke je streljal Adem Ljajić, vendar se je izkazal Neto in žogo odbil. Gostitelji so se preveč osredotočili le na obrambo. V 77. minuti je po podaji Florenzija z desne strani z glavo izenačil Seydou Keita, ki je prišel do strela popolnoma neoviran. Iličića je v 81. minuti zamenjal Khouma Babacar, do konca tekme pa se izid ni več spremenil.

Odličen začetek Interja
Roberto Mancini je tudi v Volkswagen-Areni v vrata postavil Juana Pabla Carriza. Gostje so začeli sijajno. V 5. minuti je Andre Schürrle izgubil žogo, Mauro Icardi pa je lepo zaposlil Rodriga Palacia, ki je z desnico matiral Diega Benaglia. Volkovi so se hitro zbrali. V 28. minuti je Carrizo še odbil strel Daniela Caligiurija. Kot je izvedel Kevin De Bruyne, pred vrati pa je branilec Naldo z glavo izenačil. Gostitelji so dobili zalet, pred odmorom je dvakrat zapretil še Vierinha.

Veliki napaki Carriza
V 63. minuti si je Carrizo privoščil prav neverjetno napako. Žogo je izpred svojih vrat poslal naravnost na nogo Vierinhe, ki je podal pred vrata, kjer je De Bruyne zatresel mrežo. Četrt ure pred koncem je De Bruyne s prostega strela z 20 metrov z leve strani poslal diagonalno žogo proti vratom, a se je Carrizo slabo postavil in žoga je končala za njegovim hrbtom.
Rekord: Vitolo zadel že v 13. sekundi
Villarreal je na El Madrigalu izgubil proti Sevilli z 1:3. Bojan Jokić je okreval po poškodbi, celotno tekmo pa je presedel na klopi. Vitolo je zadel za prvi gol Seville že v 13. sekundi, to pa je nov rekord v Evropski ligi. Pred njim je imel rekord v lasti Ismael Blanco, ki je leta 2009 za AEK zadel po 19 sekundah. Na 0:2 je v 26. minuti povišal Stephane Mbia, Luciano Vietto je v 48. minuti znižal zaostanek, a je Kevin Gameiro dve minuti pozneje zadel še drugič za 3:1.

Osmina finala, prve tekme:
ZENIT - TORINO 2:0 (1:0)
Witsel 38., Criscito 53.
RK: Benassi 28./Torino

WOLFSBURG - INTER 3:1 (1:1)
Naldo 28., De Bruyne 63., 76.; Palacio 5.
Handanović (Inter) je na klopi.

Wolfsburg: Benaglio, Vieirinha (87./Perišić), Naldo, Knoche, Rodriguez, Luiz Gustavo, Guilavogui, Caligiuri, De Bruyne, Schürrle (46./Träsch), Dost (70./Bendtner).

Inter: Carrizo, d'Ambrosio, Juan Jesus, Ranocchia, Santon (83./Kuzmanović), Medel, Guarin, Hernanes (58./Vidić), Shaqiri (83./Kovačić), Palacio, Icardi.

Sodnik: Szymon Marciniak (Poljska)


DNIPRO - AJAX 1:0 (1:0)
Zozulja 30.

CLUB BRUGGE - BEŠIKTAŠ 2:1 (0:0)
de Sutter 62., Refaelov 79./11-m; Töre 46.

EVERTON - DINAMO KIJEV 2:1 (1:1)
Naismith 39., Lukaku 82./11-m; Gusev 14.

VILLARREAL - SEVILLA 1:3 (0:2)
Vietto 48.; Vitolo 1., Mbia 26., Gameiro 50.
Jokić (Villarreal) je sedel na klopi.

NAPOLI - DINAMO MOSKVA 3:1 (2:1)
Higuain 25., 31./11-m, 55.; Kuranyi 2.
RK: Zobnin 46./Dinamo Moskva

FIORENTINA - ROMA 1:1 (1:0)
Iličić 17.; Keita 77.
Ljajić (Roma) je v 60. minuti zapravil 11-m.

Fiorentina: Neto, Tomović, Gonzalo Rodriguez, Basanta, Marcos Alonso, Badelj, Pizarro (45./Fernandez), Borja Valero (72./Aquilani), Joaquin, Iličić (81./Babacar), Salah.

Roma: Skorupski, Torosidis, Manolas (26./Astori), Yanga-Mbiwa, Holebas, Nainggolan, De Rossi (22./Pjanić), Keita, Florenzi, Ljajić (75./Gervinho), Iturbe.

Sodnik: Antonio Mateu Lahoz (Španija)

Povratne tekme bodo 19. marca.

Vitolo zadel že v 13. sekundi
Iličić z desno nogo poslal žogo pod prečko